Από: saronicmagazine.com

Δώδεκα χρόνια στο σανίδι η Θεατρική Ομάδα της Κυψέλης, παρουσιάζει και φέτος μια νέα παράσταση, ” Έγκλημα στο Χαλικάκι”,  σε σενάριο και σκηνοθεσία του εκπαιδευτικού Γιώργου Μπήτρου.
Στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης, όπως πάντα η σκηνή της Ομάδας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαρτίου η πρεμιέρα της παράστασης.

Οι ερμηνείες των έφηβων ηθοποιών, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό της γεμάτης αίθουσας, κατάφεραν να μεταδώσουν τόσο το χιούμορ του σεναρίου μέσα από ξεκαρδιστικές ατάκες, όσο και τα μηνύματα.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό απογοητευμένοι από τους μεγαλύτερους που δεν αλλάζουν το παλιό.

Δύο νέοι καλοί φίλοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, παρακολουθούν  τους γονείς τους, μητέρα και πατέρα, αντιμέτωπους στην διεκδίκηση της δημαρχίας στο νησί που ζουν, στην Αίγινα.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ιδιοκτήτες δυο εστιατορίων στο ίδιο κτίριο, που δεν έχουν καταφέρει να συνυπάρξουν αρμονικά για το επαγγελματικό τους όφελος αλλά και ατομικά δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν ούτε τα απορρίμματα τους, ούτε τα τραπεζοκαθίσματά τους. Οι καθημερινές κόντρες και οι γαστρονομικές υπερβολές, χαρίζουν γέλιο στον θεατή.
Μέσα από τις γνώριμες σε όλους μας παλιές μεθόδους των υποψηφίων, ψεύτικες υποσχέσεις, δωροδοκίες και μικροπρέπειες, οι δυο νέοι αγανακτούν από τους γονείς τους που τις συντηρούν μέχρι σήμερα και τους φωνάζουν: “δεν έχετε κάνει τίποτα για εμάς, δεν είστε άξιοι“.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από την ελληνική ταινία “Η Κυρία Δήμαρχος”. που αν και γυρίστηκε το 1960 παραμένει επίκαιρη.
Φροντισμένο το σκηνικό και πολλοί οι πρωταγωνιστές.

Οι επόμενες παραστάσεις του Μαρτίου είναι:

Κυριακή 4
Σάββατο 10  – Κυριακή  11
Παρασκευή  16 Μαρτίου  και ώρα 20.30
Σάββατο  17  – Κυριακή 18
Ώρα  έναρξης  20.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συμμετοχή για την ενίσχυση του συσσιτίου του Λεουσείου Ιδρύματος Αίγινας.

DSC_0079 (1) DSC_0097 (2) DSC_0093 (1) DSC_0085 (1) DSC_0076 (1)DSC_0071 (2) DSC_0088 (1) DSC_0106DSC_0107

Νέλλη Πετροπούλου