Από: saronicmagazine.com

Όλα τα έργα είναι σε εξέλιξη“, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στη επίσκεψή του στην Αίγινα, την Τρίτη 6 Μαρτίου,  με πρώτη στάση στην “πονεμένη” γέφυρα της Σκοτεινής.

Στο σημείο όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες άντλησης υδάτων, ο κ. Χατζηπέρος που ήρθε μαζί με τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας σχετικά με υδραυλικά έργα, δήλωσε πως η καθυστέρηση του έργου οφείλεται στο ότι βρέθηκε βαλτώδες έδαφος κάτω από το σημείο της έδρασης, ότι  η λύση δόθηκε και σκοπός τους είναι το Πάσχα να λειτουργήσει.
Χαρακτηριστικά είπε “η αντιπλημμυρική θωράκιση για την Περιφέρεια Αττικής είναι στην πρώτη προτεραιότητα“.

Για άλλα έργα, το γήπεδο προχωράει και ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι σε εξέλιξη.
Για την ασφαλτόστρωση που έχει διακοπεί και δεν έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση, είπε ότι θα ξεκινήσει όταν οι θερμοκρασίες είναι κατάλληλες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί και η Β’ φάση ύψους 1,000,000.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης ευχήθηκε να είναι το τελευταίο έργο που γίνεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη του δήμου. Όπως είπε, ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, με αβλεψίες στην μελέτη που δημιουργεί προβλήματα και διαξιφισμούς με τους πολίτες.

Στη γέφυρα της Σκοτεινής βρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και γι' ακόμη μια φορά δημιουργήθηκαν εντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ κατοίκων της περιοχής και του δημάρχου.

δ δ (2)

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το γήπεδο όπου ο κ. Π. Χατζηπέρος ενημέρωσε ότι η καθυστέρηση λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων ξεπεράστηκε και το έργο προχωράει. Μέχρι το τέλος Απριλίου, όπως είπε, θα έχει μπει ο χλοοτάπητας και τέλος Μαΐου το ταρτάν. “Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι θα έχουμε και το γήπεδο και τον στίβο“.

Μετά το γήπεδο κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο για συζήτηση με την τεχνική υπηρεσία.

δ (3) δ (5) δ (4)

Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 06-03-2018

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: Σκοτεινή, Π. Χατζηπέρος