Από: saronicmagazine.com

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος δεκατρείς  ξένοι εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων και χωρών, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος κ. Λίλη Λεούση συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 2016 όπου ήταν Διευθύντρια του Δημοτικού Κυψέλης. Το σχολικό έτος 2017-2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του Βαθέος και σήμερα και τα δυο Δημοτικά  συμμετέχουν στο πρόγραμμα όπου οι μαθητές εργάζονται μαζί με τους εκπαιδευτικούς στην κατασκευή τεχνολογικών κουτιών.
Τα Δημοτικά του Βαθέος και του Αγκιστρίου έχουν ενταχθεί ως σχολεία δορυφόροι.

Όπως μας είπε η κ. συντονίστρια του προγράμματος στην Ελλάδα η κ. Σταυρούλα Ρουσσέα, σκοπός του προγράμματος είναι η ανταλλαγή των εκπαιδευτικών. Δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να ανταλλάσσουν μεθόδους διδασκαλίας και πρακτικές που μπορούν να εφαρμόσουν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους. Οι μαθητές υποδέχθηκαν με χαρά το πρόγραμμα και στα δυο χρόνια όπως είπε, έχει δει πρόοδο στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Αλλά και τα σχολεία έχουν αλλάξει εικόνα, έχουν ομορφύνει, μέσα από συνεργασίες με φορείς, όπως συλλόγους δήμο κλπ. "Το θεωρώ μια γιορτή όλο αυτό" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δεκατρείς εκπαιδευτικοί, η μεγαλύτερη έως σήμερα αποστολή του προγράμματος, μαζί με τους εκπαιδευτικούς του Βαθέος, έδωσαν οδηγίες στα παιδιά για να κατασκευάσουν συνεργαζόμενα τεχνολογικά κουτιά διαφορετικών υλικών.
Στη συνέχεια χάρηκαν την ελληνική φιλοξενία, με κεράσματα, δώρα από την Διευθύντρια, χορούς από τους μαθητές και ξενάγηση στην Αίγινα.
Η επόμενη επίσκεψη θα γίνει τον Απρίλιο του 2019.


δ δ (4) δ (3) δ (2) δ (9) δ (8) δ (5) δ (6) δ (7)
Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 19-04-2018

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ->ΠΑΙΔΕΙΑ

Tags: