Από: saronicmagazine.com

Ο ρόλος και τα οφέλη του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού,παρουσιάστηκαν στην ομιλία της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Λόγου, Έκφρασης & Πράξης "Δεξιότητες" το Σάββατο 21 Απριλίου, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.
 
Μια χρήσιμη και ενημερωτική εκδήλωση για γονείς μικρών παιδιών, όπου μέσα από τις ομιλίες οι γονείς κατανόησαν πως η βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού από την βρεφική ηλικία, το παιχνίδι, παίζει πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή του.
Παρουσιάστηκαν οι δεξιότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, η κατανόηση εννοιών και συναισθημάτων, αλλά και η πολύτιμη συμμετοχή του γονιού όπου και αυτός μέσα από το παιχνίδι κατανοεί το παιδί.Επίσης,συγκεκριμένα παιχνίδια και είδη με τα οφέλη τους, και ιδέες απλών κατασκευών παιχνιδιών που μπορούν οι γονείς ή οι ενήλικες να προσφέρουν καθημερινά στο παιδί.

Μίλησαν οι κυρίες:

Η υπεύθυνη του Κέντρου, Βασιλική Τζήκα, ειδική παιδαγωγός - φιλόλογος - εκπαιδευτικός αυτόνομης διαβίωσης - MA Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση.
Άννα Αλβανού, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια.
Μαρία Φραγκιαδάκη-Θεοδωρουλέα, λογοθεραπεύτρια.
Ευφημία Χαλδαίου, εργοθεραπεύτρια.

 δ (3) δ (4) δ (5) δ (6) δ (8) δ (7) δ
Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 22-04-2018

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ->ΠΑΙΔΕΙΑ

Tags: Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, ομιλία, Δεξιότητες