Από : saronicmagazine.com

Ημερίδα ενημέρωσης για τα Σχέδια Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Λεούσειο Ίδρυμα Αίγινας, την Δευτέρα 23 Απριλίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Π. Χατζηπέρου.

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο κ. Π. Χατζηπέρος για την απουσία των αγροτών από την ημερίδα, δεδομένου του ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 2 Μαΐου 2018 και η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφερειας Αττικής. 
Το ίδιο δυσαρεστημένος και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης αλλά και η παρουσιάστρια του προγράμματος κ. Όλγα Ζαλούμη, Γεωπόνος, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού  και Εφαρμογών της ΔΑΚΠ.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κ. Νίκος Αλυφαντής ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση όπως και το μέλος του συλλόγου ο κτηνοτρόφος Γιάννης Χερουβείμ που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για υποβολή αίτησης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
 
Στην εισαγωγή του ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε για την πορεία των έργων της Περιφέρειας: Για την έγκριση χρηματοδότησης 3.000.000 για την ανακαίνιση του Λεούσειου Ιδρύματος με δυνατότητα 26 κλινών. Για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη γέφυρα της Σκοτεινής, την καθυστέρησή του λόγω αστοχίας της μελέτης, το οποίο υπολογίζει να τελειώσει σε έναν μήνα, με τα σημερινά δεδομένα. Το γήπεδο, όπως είπε,προχωράει, μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει μπει και το ταρτάν. Το έργο της οδοποιίας καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας, όπως και το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και ο Ναός της Αφαίας που περιμένουν τροπολογία από το Υπουργείο Πολιτισμού και παραμένουν στάσιμα. Επίσης κάπου γραφειοκρατικά έχει κολλήσει η τοποθέτηση ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2016.  Ο υποθαλάσσιος αγωγός προχωράει, με το θετικό ότι η κατασκευή των σωλήνων θα γίνει στην Ελλάδα.
 
Ο Δήμαρχος κ. Μούρτζης έθεσε το θέμα των οικόσιτων που απασχολεί πολλούς στο νησί και συζητήθηκε με τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε ότι έχει παγώσει τα πρόστιμα στην Περιφέρειά και ο κ. Παναγιώτης Πατσακιός, συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, τόνισε την αναγκαιότητα  χωροταξικού σχεδιασμού.

Η κ. Ζαλούμη παρουσίασε το πρόγραμμα και στο τέλος δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων.

δ δ (2) DSC_0012
Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 24-04-2018

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: ημερίδα