Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών απευθύνεται στο πλατύ κοινό της Αίγινας με σειρά ομιλιών:

Την Πέμπτη 3 Μαΐου στον τεχνοχώρο -καφέ ΠΑΝΤΑΡΕΙ, στην παραλία της Αίγινας, έγινε η τρίτη περιπλάνηση του κοινού στα μονοπάτια της φιλοσοφίας και της επιστήμης,  από κορυφαίους ομιλητές .

Μια πρωτοβουλία της κυρίας Τούλας Ζορμπά που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017  από την ΕΕΦ και έχει  σκοπό το άνοιγμα της κοινωνίας στη γνώση αφενός και τη διαδραστική  σχέση του κοινού με μεγάλες προσωπικότητες της επιστήμης αφετέρου, οι οποίοι με διαλέξεις αναπτύσσουν τη γνώση και τη σκέψη και προκαλούν ζωηρό διάλογο με τους ακροατές.
 
?????????
Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Φυσικής ΕΚΠΑ  κ. Παναγιώτης Νιάρχος, Διευθυντής του τομέα Αστροφυσικής Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μία εξαιρετική εισήγηση με θέμα ; Εξωγήινη ζωή: Ενδείξεις και αναπάντητα ερωτήματα.

ομιλ
Παρουσίαση του ομιλητή και συντονιστές της συζήτησης που ακολούθησε ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Τάκης Φιλντίσης και η Τούλα Ζορμπά.
Στην συζήτηση ενδιαφέρουσα παρέμβαση έκανε η καθηγήτρια Αστροφυσικής ΕΚΠΑ κα Παναγιώτα Πρέκα .
Την επομένη ημέρα στο ΓΕΛ που  διεξήγετο το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  Η  ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ, για τους μαθητές της Αίγινας, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον από τον Φεβρουάριο του 2015, η ΕΕΦ με απόφαση Δ.Σ της 25/4/2018, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρό της καθηγητή Πανεπιστημίου κ.Στράτο Θεοδοσίου, ανακήρυξε ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕΦ  την κα Δήμητρα Ζορμπά για προσφορά εξαιρετικής υπηρεσίας εις την προαγωγή των Φυσικών Επιστημών, η οποία αδιαλείπτως προβάλει θέματα που άπτονται των Φυσικών Επιστημών, στηρίζει τις δράσεις της ΕΕΦ και συμβάλλει στη διάδοση των εξελίξεων και των επιτευγμάτων της επιστήμης στο ευρύ κοινό.''

???
Να σημειωθεί ότι οι σημαντικοί επιστήμονες ήλθαν αφιλοκερδώς και με δικά τους έξοδα για να προσφέρουν ένα διήμερο γνώσης στους μαθητές και σε όσους  πολίτες της Αίγινας αναζητούν τα ερεθίσματα για να οδηγήσουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες πιο πέρα από τα καθιερωμένα.


Τούλα Ζορμπά


Το πρόγραμμα της Παρασκευής 4 Μαΐου 2018 στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, ήταν: 

10:30-11:00 Πρέκα Παναγιώτα, Επικ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής ΕΚΠΑ
Θέμα: «Ορφικά Αργοναυτικά: Το ταξίδι της Αργούς»

11:00-11:30 Γαζής Ευάγγελος, Καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ
Θέμα:« Τί ερευνούμε στο χώρο της Σωματιδιακής Φυσικής μετά την ανακάλυψη του Μποζονίου Higgs;»

11:30-12:00 Νιάρχος Παναγιώτης, Ομ. Καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, ΕΚΠΑ     
Θέμα: «Εξερευνώντας το αόρατο Σύμπαν»

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  12:30-13:30

Α. Γάτσιος Ιωάννης, Φυσικός τ. υπ. ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης
Θέμα: «Το Φως ως Ακτίνα, Κύμα, Κβάντο»

B. Επιδείξεις πειραμάτων από μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων ( Φυσική – Χημεία - Βιολογία)

Ημερ. δημοσίευσης: 07-05-2018

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: ομιλία, ΕΕΦ