Την Τρίτη  1η Μαΐου του 2018, ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των εργαζόμενων, η  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκδήλωση μνήμης και τιμής  για  τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στη θέση Τούρλος Αίγινας, την περίοδο 1940-1949.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος και κατέθεσαν  στεφάνι ο συντονιστής της οργάνωσης Παναγιώτης Πατσακιός και λουλούδια οι:  ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης  Μούρτζης, εκ μέρους του Δήμου Αγκιστρίου η Δημοτική  Σύμβουλος Άρτεμις Λαβούτα, εκ μέρους της Περιφέρειας η περιφερειακή  σύμβουλος Ελένη Δημοπούλου, η αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο βουλευτής Β΄Αθήνας Χριστόφορος Παπαδόπουλος και οι βουλευτές Α΄Πειραιά, Ελένη Σταματάκη και  Θοδωρής Δρίτσας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαρμαρινός, η Δημ. Σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΑ Καίτη Σαλπέα, ο Δημ. Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αίγινα, Κίνηση Ευθύνης» Νεκτάριος Λεούσης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Νίκος Πούντος, καθώς  και πολλοί Αιγινήτες αλλά και φίλοι από την Αθήνα.

Το ιστορικό τη ημέρας διαβάστηκε από τον γιατρό Γιώργο Μπόγρη, το ποίημα «Τελευταίο γράμμα» του εκτελεσθέντα στην Αίγινα ποιητή Κώστα Γιαννόπουλου διάβασε η Βασιλική Αδαμοπούλου και το ποίημα του Γιώργου Μαρίνου «Ονειρεύομαι», διάβασε ο ίδιος ο ποιητής.

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Αίγινας ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που με την  παρουσία τους τίμησαν  τη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και   της Κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Αίγινας μερίμνησε για την κατασκευή και τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των εκτελεσθέντων στη θέση της προηγούμενης που είχε χαθεί και ευχαριστεί  όσους βοήθησαν οικονομικά  για το σκοπό αυτό.

Ευχαριστούμε την ηγεσία του  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Ταμείο Εθνικού στόλου ,τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους ναύτες της Βάσης του Τούρλου για τη σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ

φωτο αρχείου

Ημερ. δημοσίευσης: 08-05-2018

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, Τούρλος, οχυρά Τούρλου