Ένα μουσικό ταξίδι στη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, μας χάρισε η παραδοσιακή ορχήστρα Εστουδιαντίνα Αίγινας, στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" του ΓΕΛ, την Δευτέρα 28 Μαΐου, παραμονή της επετείου της Άλωσης της Πόλης.

Ο τίτλος της συναυλίας "Θύμησες", τα τραγούδια θρύλοι για τον Μικρασιατικό ελληνισμό και ένα θερμό κοινό που καταχειροκρότησε τους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέας Γιαννούλης, η Εστουδιαντίνα συστάθηκε σε σύλλογο με τίτλο "Καλλιτεχνικός Σύλλογος Εστουδιαντίνα Αίγινας".  Αποτελείται από μια παρέα με κοινό χαρακτηριστικό τους την αγάπη για τη μουσική και σκοπό την πολιτιστική πρόοδο του νησιού και την μουσική καλλιέργεια των παιδιών. Στους στόχους τους είναι να κάνουν εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης, αλλά και δημιουργία μουσικής παράδοσης στην Αίγινα.
Ο σύλλογος είναι ανοιχτός για όλους, για όλες τις ηλικίες και σε συνεργασίες με άλλους συλλόγους. 

δ (6)

Την συναυλία παρακολούθησε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, όπου συνεχάρη τον νεοσύστατο σύλλογο και εξέφρασε τη λύπη του που ο δήμος αδυνατεί να τον συμπεριλάβει σε κάποια δομή του ή να τον βοηθήσει στο πρόβλημα έλλειψης στέγης που αντιμετωπίζει.

δ

Την παρουσίαση την μουσικών ενοτήτων σε συνδυασμό με ¨θύμησες" και νοσταλγία, έκανε η κ. Γεωργία Σταυριανέα.

δ (3)

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Εστουδιαντίνα , οργανώνει συνεστίαση την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο εστιατόριο "Μάνιτας" και μας προσκαλεί για γνωριμία.

δ (7)δ (17)δ (9) δ (12) δ (4) δ (11) δ (14)δ (10) δ (5)δ (15) δ (8)
Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 29-05-2018

Κατηγορία(ες): ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ->ΜΟΥΣΙΚΗ

Tags: Εστουδιαντινα Αίγινας