Η ομάδα Aegina Rising, θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημοσίως τους υποστηρικτές της δράσης "Ανέβασε μια Ευχή, Ταξίδεψε την Ευχή", για την σημαντική συμβολή που είχε η αμέριστη βοήθεια τους στην επιτυχία της δράσης της. Μια δράση, η οποία χωρίς την υποστήριξή τους, δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, που κάνατε την δράση αυτή εφικτή και, εν τέλει, άκρως επιτυχημένη!

Στόχος μας ήταν το "Δέντρο" μας, το δέντρο των ευχών όλης της Αίγινας, να ομορφύνει το λιμάνι της Αίγινας, να δώσει χρώμα και ήχο στις τελευταίες μέρες του 2012 και να υποδεχτεί το νέο έτος με έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα τρόπο. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, όμως, θέλαμε να περάσουμε μερικά ακόμα μηνύματα.
Αρχικά, θέλαμε να δείξουμε ότι κάτι όμορφο μπορεί να βγει από υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ότι μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την χρήση απλών, καθημερινών υλικών.
Ο στολισμός του δέντρου, βέβαια, έγινε με μπουκαλάκια που περιείχαν τις ευχές ανθρώπων του νησιού, συμβολίζοντας την ανάγκη και την ελπίδα του καθένα από εμάς να επικοινωνήσουμε, να μεταφέρουμε και να δώσουμε διαφορετική υπόσταση στα όνειρα, τις ελπίδες και τα θέλω μας. Αρχικά, οι θέσεις που είχαν προβλεφθεί για τις ευχές ήταν 365, μία ευχή για κάθε ημέρα του νέου έτους, δηλαδή. Στην πράξη, η προσέλευση και η επιμονή του κόσμου σχεδόν διπλασίασαν τον αριθμό αυτό, χωρίς να αλλάζουν βέβαια τον συμβολισμό των ευχών.
Τέλος, στο δεύτερο μέρος της δράσης μας, από την μία, ταξιδέψαμε τις ευχές των πολιτών που στόλιζαν τόσες μέρες το δέντρο μέσα στα νερά των Θεοφανίων, θέλοντας να "μπολιάσουμε" την δύναμη της επιθυμίας των ατόμων που έγραψαν τις ευχές με την δύναμη του αγιασμένου νερού. Από την άλλη, παραδώσαμε τις ευχές όλων μας σε έναν "άγνωστο" παραλήπτη, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην έννοια των γιορτινών ευχών που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας, συμβολίζοντας την αναγκαιότητα να αποτελέσει το κάθε άτομο κομμάτι της ενεργής κοινωνίας μας, προσφέροντας και ενεργώντας, ακόμα κι αν αφορά ένα άγνωστο σε εμάς πρόσωπο.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι αυτά τα μηνύματα πέρασαν με επιτυχία. Και αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την στήριξή των ανθρώπων, επαγγελματιών και εθελοντών που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή. Για αυτό και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για ακόμη μία φορά.

 

Οι υποστηρικτές μας είναι :

Λεούσης Γιώργος,  Lalizas SA, Echo Sound,  Μαργαρίτης Χρήστος,  Δασκαλάκης  Επαμεινώνδας, Ηλεκτροτεχνική Αίγινας,  Μουσικός Σύλλογος Αίγινας  “ΜΟΥΣΑ”, Aeginaportal.gr,  Κρητικός  Άγγελος,  Σπυριδάκης, Παπαιωάννου Γιώργος,  Μαλτέζος Νεκτάριος,  Κεχαγιας  Γιάννης, Κοντοβράκης  Νεκτάριος,  Κανάκης Δημήτρης,  Μαρίνης Τάκης,  Μαρμαρινός  Σπύρος, Μουντή Κυριακίδη Πηνελόπη, Henry Paul Coulon,  Κουνελάκη Ελένη, καθώς και τα Ζαχαροπλαστεία: Αιάκειον,  Αιγίνειον, Απολλώνειον,  Γλυκοπωλείον Χρόνης, Μελένιο, Λεό, Μούρτζης Παναγιώτης τα Αρτοποιεία: Πούντος Φώτης, Τρίμης Ανδρέας, Η Γέφυρα,  Σώρρος Σώζος.

 

Με ευχές για μία χρονιά γεμάτη Υγεία, Ευτυχία, Δημιουργία και Πρόοδο,

Aegina Rising

 

Ημερ. δημοσίευσης: 16-01-2013

Κατηγορία(ες):

Tags: Ανακοινώσεις