Από: saronicmagazine.com

Για τρίτη χρονιά, φιλοξενούνται και στολίζουν τον κήπο του ξενοδοχείου Brown, τα …περιφρονημένα συντρίμμια που ξεκινούν μία δεύτερη ζωή στα χέρια του Ζαν Ζακ Τεσόν.

Φετινή έμπνευση, ο βοσκός γείτονάς του στο Σφεντούρι Σωκράτης με τα αιγοπρόβατα του και βασικό υλικό του καλλιτέχνη παλιά σίδερα σιδερώματος.

Όλο το κοπάδι, πρόβατα, τράγος, σκύλος και ο Σωκράτης, σε ένα Καρουζέλ που δημιούργησε ο Ζαν Ζακ και μας ξενάγησε στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Σιδ ε ⁄η ρομανία” την Παρασκευή 22 Ιουνίου. Δύο σίδερα που …ξέφυγαν από το κοπάδι δημιούργησαν το θωρηκτό Αβέρωφ. Και ένα φετινό ιδιαίτερο έργο, χωρίς σίδερο, το “Τρίπτυχο”, με τον Εσταυρωμένο στο κέντρο του.

Πολύ φίλοι του Ζαν Ζακ, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας ο κ.Γιώργος Τσατήρης, καλλιτέχνες και Γάλλοι συμπατριώτες του που μένουν στην Αίγινα, βρέθηκαν στον όμορφο κήπο και θαύμασαν την πρωτότυπη αυτή σειρά αλλά και παλαιότερα έργα του που διακοσμούν τον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου.

Η έκθεση θα παραμείνει στο ξενοδοχείο Brown στην παραλία της Αίγινας, όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.Νέλλη ΠετροπούλουΗμερ. δημοσίευσης: 24-06-2018

Κατηγορία(ες): ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ->ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Tags: Jean-Jacques Tesson