Άλλος ένας chef, ο Στέφανος Νικόλας, με καταγωγή από την Κέρκυρα πέρασε από την Αίγινα πηγαίνοντας προς Κρήτη και έγινε μέλος της μεγάλης, μαγειρικής μας παρέας.

Επηρεασμένος από την επτανήσια μητέρα του και την αγάπη της για την κουζίνα, αποφάσισε να ακολουθήσει την μαγειρική τέχνη σπουδάζοντας στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων  και ανέπτυξε τις δεξιότητες του με ταξίδια στην Αγγλία και στην Γαλλία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αίγινα παρατήρησε ότι στην αυλή κάθε σπιτιού υπάρχουν λεμονιές και τα λεμόνια αφθονούν.

Θέλησε λοιπόν να μας μεταφέρει επιρροές από τον τόπο του και μας έφτιαξε

ευωδιαστό Λεμοντσέλο!!!


ΥΛΙΚΑ

1 lt. νερό

1 lt. ρακί

1 kg. ζάχαρη

1 lt φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πλένοντας τα λεμόνια. Στην συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα των λεμονιών με προσοχή να μην  πάρουμε καθόλου το λευκό μέρος, γιατί πικρίζει. Τοποθετούμε τις φλούδες σε μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και συμπληρώνουμε το 1 λίτρο χυμό και το ρακί. Το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μία εβδομάδα με 10 μέρες.

Μετά τις 10 μέρες σουρώνουμε το ρακί και πετάμε τις φλούδες, θα διαπιστώσουμε ότι έχει πάρει ένα διαυγές κίτρινο χρώμα και ένα υπέροχο άρωμα από τα αιθέρια έλαια του λεμονιού.
Διαλύουμε την ζάχαρη μέσα στο νερό και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου. Μόλις το σιρόπι κρυώσει εντελώς, το ανακατεύουμε με το αρωματισμένο ρακί. Αφήνουμε το ποτό μας να ωριμάσει τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα σε δροσερό και σκοτεινό χώρο.

Μετά το διατηρούμε στο ψυγείο...

Σερβίρεται όσο πιο παγωμένο γίνεται, σαν digestif, ολοκληρώνοντας ένα καλό γεύμα ή δείπνο, φρεσκάρει την γεύση και ανεβάζει την διάθεση!!!
Επίσης με λεμοντσέλο μπορούμε να αρωματίσουμε το παγωτό μας, το κέικ ή την φρουτοσαλάτα μας  και να συνοδεύσουμε άψογα τα επιδόρπια μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Στην υγειά σας!!!

Ράνια Κορναράκη - Πετρά 

Ελένη Κουνελάκη

Ημερ. δημοσίευσης: 24-06-2018

Κατηγορία(ες):

Tags: συνταγή