Συγκλονισμένοι από την ανείπωτη τραγωδία της Δευτέρας 23/7 , τις κατεστραμμένες ζωές  αυτών που έφυγαν και αυτών που έμειναν πίσω να αναλογίζονται με φρίκη τις εφιαλτικές τελευταίες στιγμές των αγαπημένων τους, οι «Φίλοι της Αίγινας» θέλουμε να προσφέρουμε, κεράκι στις ψυχές αυτών που τόσο άδικα χάθηκαν, μία μικρή κίνηση πρόληψης.

Να συμπαρασταθούμε στην συντήρηση των δύο πολύτιμων  πυροφυλακίων του Νησιού αναλαμβάνοντας το σχετικό κόστος.

Να επιστήσουμε εγγράφως  την προσοχή των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας σε κάποιους κινδύνους  που  έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν .

Αναφέρουμε κάποιους από αυτούς:

Δίπλα και μέσα στα πανέμορφα αλλά  δύσβατα πευκοδάση του Νησιού μας υπάρχουν χωριά με δρόμους δαιδαλώδεις  και πολύ συχνά αδιέξοδους, παγίδες θανάτου σε περίπτωση φωτιάς.

Στα δάση και  τις χαράδρες, εκτός από τα ξερά χόρτα που συσσωρεύει η φύση υπάρχουν συσσωρευμένα από ανθρώπινη ασυνειδησία ξερά κλαδιά, ξύλινα έπιπλα, στρώματα αφημένα να αυτοδιαλυθούν.

Στους  δρόμους, δίπλα σε κάδους τοποθετημένους συχνά κάτω από δέντρα, ξερά χόρτα   και κλαδιά ανανεώνονται συνεχώς

Η  επείγουσα προσπάθεια για τη  συλλογή τους  και η λιγότερο απλή αλλά απαραίτητη προσπάθεια για τη διευθέτηση της ρυμοτομίας των οικισμών πρέπει να λάβουν άμεση προτεραιότητα...Ημερ. δημοσίευσης: 29-07-2018

Κατηγορία(ες):

Tags: Οι φίλοι της Αίγινας