Από: saronicmagazine.com

Εισακούστηκαν τα παράπονα παραθεριστών της Βαγίας, αλλά και επαγγελματιών που ζουν από τον τουρισμό, και με εντολή Λιμενικού Ταμείου καθαρίζονται, από χθες 30 Ιουλίου, τα φύκια στις δυο πολυσύχναστες παραλίες της Βαγίας.
Χθες Δευτέρα, νωρίς το πρωί καθαρίστηκε η κεντρική παραλία της Βαγίας που είναι η οργανωμένη και σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου ξεκίνησε ο καθαρισμός της  ελεύθερης παραλίας που βρίσκεται στα δεξιά από το λιμανάκι με τις βάρκες.


Πριν από 13  μέρες είχε ξαναγίνει καθαρισμός, με εντολή του Δήμου, αλλά δεν ήταν ολοκληρωτικός.  Ιδιαίτερα η ελεύθερη παραλία είχε καθαριστεί η μισή, με αποτέλεσμα να παρέμενε απρόσιτη για τους κολυμβητές έως σήμερα και τα επόμενα φύκια που ήρθαν,  ξαναέφεραν αμέσως την εικόνα που είχε πριν την πρώτη απόπειρα καθαρισμού.

Ο καθαρισμός της θα συνεχίσει και αύριο λόγω μεγάλου όγκου φυκιών θαμμένων στην άμμο, που δυσκολεύει την συλλογή τους.
Τα φύκια θα  μείνουν στην άκρη της ακτής, όπως και στην κεντρική πλαζ, χωρίς να εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα και την παραμονή των λουόμενων στην παραλία.

Οι παραθεριστές ευελπιστούν να χαρούν έστω τον Αύγουστο, καθαρή και την μη οργανωμένη παραλία, όπως και τις δωρεάν ομπρέλες που τοποθετεί εδώ και χρόνια ο Δήμος.


Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 31-07-2018

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: Βαγία, καθαρισμός παραλιών, φύκια