Του Νικήτα Παπαϊωάννου

Ιπτάμενα Χαλιά, υποκαθιστούν την έλλειψη Οδηγών στα Ασθενοφόρα;  

Μήπως η 2η ΥΠΕ, ο Δήμος Αίγινας, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας και η Διοικούσα Επιτροπή  του Κέντρου Υγείας, που είχαν ματώσει το κεφάλι τους από το ξύσιμο για να βρουν λύση για την μεταφορά των ασθενών στο Κέντρο Υγείας, έδωσαν τη λύση με το  χαλί εξ Ανατολής που βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου;

Ιστορικό περιληπτικά:

Στις 10 Μαρτίου συμπολίτης μας μετά από τροχαίο κατέληξε στην άσφαλτο,  γιατί το Κέντρο Υγείας της Αίγινας, δεν είχε οδηγό να κινήσει το ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας....  Οι πολίτες συνειδητοποιούν  πως βρίσκονται στο έλεος του θεού και μπορεί να πάνε σαν το σκυλί στ αμπέλι.... Ο  τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σε μια κρίση αυτογνωσίας δηλώνει πως  παρ όλο που έγιναν αρκετές βελτιώσεις στη λειτουργία του Κέντρου, αυτές ακυρώνονται εάν δεν μπορεί ο ασθενής να μεταφερθεί εγκαίρως στο κέντρο υγείας για να  του παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια.

Η κοινωνία σε αναβρασμό και ο δήμος καλεί σοφούς να πλαισιώσουν ένα Think Tank του δήμου προς εξεύρεση λύσης.

Το Think Tank  αποφαίνεται ακαταλαβίστικα πράγματα (1) και δημιουργεί ένα γόρδιο δεσμό που εμπλέκει μια ιδιωτική κλινική, την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.  Έτσι η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο ενώ είναι γνωστό  πως οι θέσεις των οδηγών καλύπτονται από το κράτος και μόνο.  Ο Δήμος καλύπτεται πίσω από την ασάφεια των σαφών του και αποφεύγει να διατυπώσει πολιτικές και πρακτικές διεκδίκησης κάλυψης των κενών  θέσεων.  

Στο ίδιο μήκος κύματος η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας. Σε συνέντευξη (2) του ο Πρόεδρος της δηλώνει πως το πρόβλημα λύνεται και αρχές Ιουνίου (λίγες μέρες  πριν έλεγε τέλη Μαΐου) έρχονται δυο οδηγοί στο Κέντρο, όποτε καλύπτονται οι ανάγκες μεταφοράς των ασθενών...

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ μετά το θανατηφόρο τροχαίο και 3 ΜΗΝΕΣ μετά τις υποσχέσεις του πρόεδρου η κατάσταση παραμένει τραγικά ιδία.  Δεν είναι καθόλου σίγουρο, πως αν σου συμβεί κάτι θα καταστεί δυνατή η άμεση μεταφορά σου στο Κέντρο Υγείας  για να σου παρασχεθεί η αναγκαία ιατρική βοήθεια. 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤ ΑΜΠΕΛΙ

Όλοι  οι ανώτερο αναφερόμενοι και εμπλεκόμενοι, έχουν πια προσωπική ευθύνη στην απευκταία περίπτωση που συμπολίτης μας υποστεί τις συνέπειες της ανευθυνότητας τους.

  1. Επιτροπή Υγείας Δήμου Αίγινας http://www.aeginalight.gr/article.php?id=94851

  2. Το Κέντρο Υγείας απαιτεί http://www.aeginalight.gr/article.php?id=94689