Από: saronicmagazine.com

Το 13ο  Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, με γενικό τίτλο του
δανεισμένο από τον Αισχύλο «… το αναρίθμητο γέλιο των κυμάτων της θάλασσας…», ξεκίνησε χθες Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, στην  Αυλή Ναού του Σωτήρος του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.

Πρώτο μουσικό ταξίδι για φέτος, "Στον αστερισμό της Μεσογειακής  Jazz"  με τον ουτίστα Αλέκο Βρέτο και το κουαρτέτο του, να "παντρεύουν" Ανατολή και Δύση μέσα σε τζαζ δρόμους.

Η  ιδρύτρια και Καλλιτεχνική του Διευθύντρια του Φεστιβάλ κ. Ντόρα Μπακοπούλου, καλωσόρισε το κοινό, ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές του Φεστιβάλ και εκφράζοντας την οδύνη της για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, θέλησε για τη μνήμη αυτών των ανθρώπων να ξεκινήσει την πρώτη βραδιά ερμηνεύοντας μαζί με την υψίφωνο Ευδοκία Μωϋσίδου, μία άρια του Μπαχ από τα "Κατά Ματθαίον Πάθη".
Και όπως λένε οι διοργανωτές: αποφάσισαν  να προχωρήσουν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ πιστεύοντας στην καταπραϋντική και θεραπευτική δύναμη της μουσικής, και ειδικά αυτής της μουσικής με την πραότητα και την εσωτερικότητά της."Στον αστερισμό της Μεσογειακής  Jazz", μαζί με τον Αλέκο Βρέτο στο ούτι, έπαιξαν και εντυπωσίασαν το κοινό, οι μουσικοί:
Δημήτρης Σεβδαλής πιάνο
Δημήτρης Χριστόπουλος μπάσο
Δημήτρης Κλωνής  ντραμςΝέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 09-08-2018

Κατηγορία(ες): ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ->ΜΟΥΣΙΚΗ

Tags: 13ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας