Από: saronicmagazine.com

Την οδό Θερμοπυλών στο κέντρο της πόλης, ζωντάνεψε η παρουσία των πολλών επισκεπτών στην Αίθουσα τέχνης της Βάσως Καλουδιώτη "Έγινα-Αίγινα", για τα εγκαίνια της έκθεσης ¨Εδώδιμα", το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018.

Δύο ζωγράφοι, η Αθηνά Χατζή και η Δικαία Δεσποτάκη με επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνομιλούν εστιάζοντας στο τοπίο και την καθημερινότητα της Αίγινας.

Μιλήσαμε μαζί τους όπου και οι δύο καλλιτέχνες δήλωσαν πως λόγω της Ίριδας Κρητικού γνώρισαν και αγάπησαν την Αίγινα.

Η Αθηνά Χατζή για τα έργα της: "Έχω ασχοληθεί με τις αγορές και το φως της Αίγινας. Ιδιαίτερα με το φως και τα χρώματα".

Η Δικαία Δεσποτάκη: "Τα τελευταία χρόνια εμπνέομαι από την Αίγινα. έχω περάσει κάποια καλοκαίρια στη μαρίνα της Αίγινας, μέσα σε σκάφος. Αυτές τις εικόνες ανασύρω από τη μνήμη μου και την αίσθηση που έχω από το λιμάνι της".

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού:
"Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρίσκω εδώ πρόσωπα, να έρχονται φίλοι καλλιτέχνες στο νησί μου που το υπεραγαπώ και πόσο μάλλον όταν οι φίλοι αυτοί μέσω εμού συνδέονται με το νησί με αγάπη και το γνωρίζουν όλο και καλύτερα.
Με την Βάσω Καλουδιώτη έχουμε μια υπέροχη συνεργασία, είναι η τρίτη χρονιά που κάνουμε έκθεση μαζί και δεύτερη που δίνουμε τη σκυτάλη σε ένα "ζεύγος", φίλων καλλιτεχνών που γνωρίζει ο ένας τη δουλειά του άλλου. Θεωρώ ότι αλληλοσυμπληρώνονται, η μια με στιγμιότυπα καθημερινά, η άλλη με αφαιρέσεις που είναι όμως τοπία της Αίγινας. Συμπληρώνουν μια εικόνα που είναι η Αίγινα που όλοι γνωρίζουμε, από μια απλή κορυφογραμμή ή ένα στιγμιότυπο στην αγορά.
Δεν μπορώ παρά να είμαι ευτυχής, γιατί νομίζω ότι αυτές οι στιγμές μόνο καλό κάνουν στο νησί το οποίο αγαπώ τόσο πολύ".Νέλλη Πετροπούλου