Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, στις 21:00
Αυλή Ναού του Σωτήρος


Πρόγραμμα :
L.van Beethoven - Κουαρτέτο αρ. 3, op. 18
W. A. Mozart - Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 1
A. Dvorak - Κουιντέτο με πιάνο αρ. 2, op. 81

Nadia Kalmykova (Ρωσία) βιολί
Liubov Kalmykova (Ρωσία) βιολί
Loredana Apetrei (Ρουμανία) βιόλα
Λουκία Λουλάκη (Ελλάδα) βιολοντσέλο
Συμπράττει η Αλεξία Μουζά (πιάνο)

Το κουαρτέτο εγχόρδων Selini ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2015 από τις Νadja και Ljuba Kalmykova (Ρωσία), Loredana Apetrei (Ρουμανία) και Λουκία Λουλάκη (Ελλάδα). Το κοινό τους πάθος για τη μουσική δωματίου, η ανάγκη τους για καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και προηγούμενες συνεργασίες μεταξύ τους οδήγησαν το νέο κουαρτέτο, μετά από μόλις λίγους μήνες σύμπραξης, τον Ιανουάριο του 2016, στη Musikverein της Βιέννης.
Κάθε μέλος του κουαρτέτου έχει μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους καθηγητές, έχει διακρίσεις σε διαγωνισμούς και σημαντική καριέρα ως σολίστ. Οι Nadja και Ljuba Kalmykova ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους αποφοιτώντας με Μάστερ από το Music and Arts University of the city of Vienna, με καθηγητή τον Pavel Vernikov στο βιολί και η τσελίστα Λουκία Λουλάκη με Μάστερ επίσης, με την καθηγήτρια Natalia Gutman από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η βιολίστα σπουδάζει με τον Wolfgang Klos στο University of Music and Performing Arts of Vienna.
Σαν κουαρτέτο μελετούν εντατικά με τον Johannes Meissl (Artis Quartet) στο University of Music and Performing Arts of Vienna .
Η κοινή τους αγάπη γι’αυτή την μουσική, τις οδήγησε να δώσουν συναυλίες σε σημαντικότατες αίθουσες τόσο στην Αυστρία (Vienna Musikverein, Schuberthaus, Burgtheater, Hofburg), όσο και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως την Γαλλία και την Ελλάδα.
Το Νοέμβριο του 2016 το κουαρτέτο Σελήνη έδωσε το ντεμπούτο του στο Konzerthaus της Βιέννης σε συνεργασία με το Wien Modern. Τον Ιανουάριο του 2017, συμμετείχαν στο πρόγραμμα «μια γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, 2», μια συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Παντείου Πανεπιστημίου. Τον Μάρτιο του 2017, ήταν ένα από τα τρία κουαρτέτα που είχαν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην ακαδημία του Quator Diotima, στην Γαλλία, όπου είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε νέες συνθέσεις, να συνεργαστούν με τους συνθέτες και να παρουσιάσουν την πρεμιέρα του κουαρτέτου εγχόρδων του Γάλλου συνθέτη Bastien David. Οι Selinis έχουν εμφανιστεί τακτικά σε σημαντικότατες εκδηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά από την αυστριακή τηλεόραση.
Το κουαρτέτο Σελήνη έχει επίσης επιλεγεί από την ECMA- European Chamber Music Academy, να είναι μέλος των υποστηριζόμενων συνόλων της Ακαδημίας και μέχρι τώρα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν εντατικά με καθηγητές σαν τον Hatto Beyerle (ιδρυτικό μέλος του Alban Berg Quartet), την Minna Pensola (Meta4 Quartet)και τον Peter Schumayer (Artis Quartet).
Τον Ιούλιο του 2018, το Κουαρτέτο Σελήνη συμμετείχε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλαρινέτου στην Τσεχοσλοβακία. Είχαν την χαρά να συνεργαστούν με τον κλαρινετίστα Irvin Venyš, στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Τον Αύγουστο του 2018, το Κουαρτέτο έδωσε συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Steirisches Kammermusikfestival στο Γκρατζ της Αυστρίας.
Στα άμεσα σχέδιά τους, έχουν προγραμματισμένες συναυλίες στο Λονδίνο και την Βιέννη.

Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ, κανονικό
6 ευρώ, παιδιά και έφηβοι, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, ΑΜΕΑ
Πώληση εισιτηρίων:
- στους χώρους των συναυλιών
- στο ζαχαροπλαστείο «Αιάκειον», παραλία Αίγινας

Διοργάνωση: Ekfrassis Productions

13ο  Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Ημερ. δημοσίευσης: 17-08-2018

Κατηγορία(ες): ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ->ΜΟΥΣΙΚΗ

Tags: 13ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας