Η μαγειρική κοινότητα με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετά τον Ιταλό chef  Fabrizzio Bouliani, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Αυγούστου. Έναν από τους καλύτερους διεθνείς  chef  ο οποίος από το 1990 που ήρθε στην Ελλάδα για δουλειά, επέλεξε να ζήσει  να δραστηριοποιηθεί μόνιμα στην χώρα μας.
Τον χαρακτήριζε η ευγένεια, η καλοσύνη, η γενναιοδωρία, η βαθιά γνώση της μαγειρικής τέχνης και η αγάπη για κάθε τι αυθεντικό.
Μας τίμησε με την παρουσία του στην Αίγινα το 2008, όταν ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών  Αίγινας οργάνωσε μία ημερίδα με τίτλο «Βάστα καημένη φιστικιά», που στόχος της ήταν η ανάδειξη της  παραγωγής  φιστικιού στο νησί μας.   Η ημερίδα  αυτή είχε όλα τα στοιχεία που έδωσαν  τον χαρακτήρα στο  Aegina Fistiki Fest  που γεννήθηκε την επόμενη χρονιά και φέτος συμπληρώνει  10 χρόνια ζωής.
Στενός φίλος του αείμνηστου Δημήτρη Ποταμιάνου ο Fabrizzio, ήρθε στην Αίγινα και δημιούργησε ειδικά για την περίσταση μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές προτάσεις  που τίμησαν και ανέδειξαν τον χαρισματικό καρπό της Αιγινήτικης Φιστικιάς.

Σε ευχαριστούμε Fabrizzio

Ράνια Κορναράκη – Πετρά
Ελένη Κουνελάκη

Φωτο του Ασπέ Κουλόν από την ημερίδα "Βάστα Καημένη Φιστικιά" : Στ. Πανταβός, Fabrizzio Bouliani, Δημήτρης Ποταμιάνος

Ημερ. δημοσίευσης: 24-08-2018

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Tags: σεφ, αποχαιρετισμός