Στο νούμερο 28 της Διαδρομής Καλλιτεχνών της 10ης Γιορτής Φιστικιού,  στην οδό Κανάρη στην πλατεία Εθνεγερσίας, βρίσκεται το ατελιέ του νέου ζωγράφου και εικαστικού Παύλου Βαλωμένου.
Το ατελιέ του καλλιτέχνη άνοιξε από τις 8 Αυγούστου με μια αναδρομική έκθεση, με  τα έργα του να  ανανεώνονται κάθε εβδομάδα και συνεχίζει με την ένταξή της στη Γιορτή Φιστικιού έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Επισκεφθήκαμε την πρώτη ατομική του έκθεση, θαυμάσαμε τα έργα του και συζητήσαμε μαζί του:


Αποφοίτησες  από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, πώς αποφάσισες να γίνεις ζωγράφος;

Ήμουν φοιτητής στη Λάρισα, σπούδαζα Ιατρικά Εργαστήρια, όπου στο δευτερο έτος συνειδητοποίησα ότι σπούδαζα σε λάθος σχολή, ήταν για μένα μια λάθος επιλογή. Στη Λάρισα γνώρισα και το δάσκαλό μου Βασίλη Λούγγο  και εκεί ξεκίνησα το μονοπάτι της ζωγραφικής.

Από ποιους μεγάλους ζωγράφους έχει επηρεαστεί;

Μεγάλες μου αγάπες, είναι ο Ρέμπραντ, με το μαγευτικό φως που μελετάω συνέχεια και ο Φερμέν. Αγαπημένοι μου από σύγχρονους, του ιμπρεσιονισμού, Ρενουάρ και Μονέ.

Τι σου αρέσει να ζωγραφίζεις περισσότερο;

Κάνω πράγματα της καθημερινής μου ζωής, ζωγραφίζω ότι μου είναι οικείο.  Οικείο περιβάλλον, οικεία αντικείμενα, οικεία πρόσωπα... Γι αυτό και η διπλωματική μου λεγόταν Ιntimacy - Οικειότητα.Κανάρη 6 - Πλατεία Εθνεγερσίας, δίπλα στο Ταχυδρομείο - πρώην Κ.Ε.Π.
Ωράριο:  11:00 - 14:00 & 20:00 - 24:00

Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 04-09-2018

Κατηγορία(ες): ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ->ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Tags: ζωγράφος, 10η Γιορτή Φιστικιού