ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ   ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Όλοι την Παρασκευή 28/9 στις 1:30μμ στο Υπ. Παιδείας


Στάση εργασίας έως 3 ώρες γα τη συμμετοχή στην κινητοποίηση

Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών τώρα – Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια εκπαίδευση – Κάλυψη των απωλειών - Αξιοπρεπή ζωή

Ο Σύλλογος μας υιοθετώντας τις βασικές εκτιμήσεις για την περίοδο τόσο στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις όσο και στην εκπαίδευση που αποτυπώθηκαν στη σύσκεψη των εκπαιδευτικών σωματείων στις 12/9  θα συμβάλει στην προσπάθεια για άμεση εκκίνηση του αγώνα με κινητοποίηση στις 28/9 στις 1.30μμ στο Υπ. Παιδείας.

Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση προκηρύσσει 1-3 ώρες στάση εργασίας την οποία ο κάθε συνάδελφος μπορεί να χρησιμοποιήσει (σύμφωνα με δήλωσή του) για να καλύψει είτε τις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος είτε τις ώρες του ολοήμερου.

Επειδή είμαστε μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις  στην εκπαίδευση με την κυβέρνηση και το Υπ.Παιδείας να συνεχίζουν τον εμπαιγμό με τις εξαγγελίες διορισμών χωρίς αντίκρισμα με την προετοιμασία του καταστροφικού σχεδίου για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης με το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και την απαξίωση της προϋπηρεσίας το οποίο αν δώσουμε χρόνο και περιθώριο να το προωθήσει θα καταργήσει τη δυνατότητα για δουλειά ,  συνεχίζει

  • τους μηδενικούς διορισμούς και την ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών που χωρίς αυτούς το δημόσιο σχολείο θα κατέρρεε – αυτό αποδεικνύει η πρόσληψη 19000 αναπληρωτών της Α΄ φάσης μόνο για να ξεκινήσουν τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Η εξαγγελία του Τσίπρα στη ΔΕΘ, για 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή αποτελεί από τη μια συνέχεια του εμπαιγμού ανέξοδων εξαγγελιών για διορισμούς (10, 20 χιλιάδων διορισμών ) καθώς δε συνοδεύονται από δέσμευση πότε και με τι κονδύλια θα πραγματοποιηθούν, ενώ από την άλλη μεγαλώνουν τις ανησυχίες για ακύρωση των μόνιμων διορισμών – μιλάει για προσλήψεις γενικώς – τόσο στην ειδική όσο και σ' όλη την εκπαίδευση την οποία όμως βγάζει έξω από τη συζήτηση!

  • Την «κανονικότητα» των περικοπών τμημάτων, τα κενά, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, τις μετακινήσεις μαθητών, τον τεμαχισμό της «παράλληλης στήριξης», τα κλειστά – υπολειτουργούντα ολοήμερα, τα αντιπαιδαγωγικά προγράμματα  με εκπαιδευτικούς λάστιχο πρωί – απόγευμα και ακόμα και σε 5 σχολεία, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας.


Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών. Άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση, ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών

Όχι σε νέο σύστημα πρόσληψης με προσόντα και ΑΣΕΠ.

Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλουςΌχι σε νέο σύστημα πρόσληψης με προσόντα και ΑΣΕΠ.

Ανοίγουμε  ένα νέο γύρο αποφασιστικών αγώνων με συνέχεια και απεργιακή κλιμάκωση και αποφασιστικότητα για Νίκη. Να πιάσουμε το νήμα των αγώνων ενάντια στην ελαστική εργασία για μόνιμους διορισμούς της περσινής χρονιάς και να ενώσουμε τον αγώνα αυτό με τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια για όλους καθώς και με τον αγώνα με όλη την κοινωνία ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Καλούμε  τη Δ.Ο.Ε  να πάρει απόφαση στήριξης της κινητοποίησης της Παρασκευής

                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                              ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ

Ημερ. δημοσίευσης: 27-09-2018

Κατηγορία(ες):

Tags: Συλλόγος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Αργοσαρωνικού