Ένα ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε  ο Αρχιμανδρίτης Ελευθέριος Κουμασίδης για ένα κονσέρτο υπέρ ενίσχυσης των πυρόπληκτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, στο Μάτι Αττικής.
Από την Αίγινα βρέθηκε προσκεκλημένος στην όμορφη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας αλλά και ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής, για να προσφέρει την δεξιοτεχνία του στο πιάνο για έναν ακόμη φιλανθρωπικό σκοπό.

Το κονσέρτο διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχου Ουγγαρίας  κ. Αρσένιου, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης. Ένα μεγαλοπρεπές κτήριο στο κέντρο της Αυστριακής πρωτεύουσας όπου στον 2ο όροφο στεγάζονται τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, η κατοικία του επισκόπου, οι αίθουσες των βιβλιοθηκών και η Ελληνική Εθνική Σχολή,

Το κονσέρτο δόθηκε στο εσωτερικό του ναού, με μεγάλη προσέλευση κοινού, όπου ο  π. Ελευθέριος ερμήνευσε στο πιάνο, έργα των  Mozart, Chopin, Händel, Tschaikowsky και Δέλλιου. Ανάμεσα στο κοινό και ο Καθολικός  Επίσκοπος του Eisenstadt,  Ägidius J. Zsifkovics.  ο οποίος προσέφερε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Ο π. Ελευθέριος Κουμασίδης με καταγωγή από την Αίγινα, είναι ο εφημέριος του Αγκιστρίου,  ένας από τους ελάχιστους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας που ασχολείται με την κλασσική μουσική και έχει δώσει αρκετά ρεσιτάλ πιάνου για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια σημαντική οικονομική βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη Βιέννης στους πυρόπληκτους της Αττικής, οι οποίοι στις 11 Νοεμβρίου ημέρα διεξαγωγής του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας, διοργανώνουν ειρηνική διαμαρτυρία για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα θλίψης και οργής, φορώντας μαύρες μπλούζες με τυπωμένο τον αριθμό 99, όσοι είναι οι νεκροί από την πύρινη κόλαση σε Μάτι και Νέο Βουτζά, καθώς και ένα μεγάλο “Γιατί;”Νέλλη Πετροπούλου
φωτο Georg Gstrein