Search

Δια χειρός Αλέξανδρου Κουκούλη, η Φάτνη της Βηθλεέμ, ζωντανεύει γλυκά στην είσοδο του  καφεζαχαροπλαστείου «Αιάκειον» στο λιμάνι της Αίγινας.

Με εκείνη την Άγια Νύχτα, «το μέγα της ευσεβείας μυστήριον» που οι άγγελοι ανύμνησαν ψάλλοντες το «δόξα εν υψίστοις», το  «Αιάκειον»  ντύνει φέτος την αίθουσα του και υποδέχεται τις γιορτές και τους πελάτες του.

Το φωτεινό άστρο, πάνω από τη σπηλιά της γέννησης του Θείου Βρέφους, η Μαρία, ο Ιωσήφ, οι μάγοι,  οι βοσκοί, τα ζώα, οι άγγελοι,  και γύρω τους απλωμένη μια ζυμαρένια Βηθλεέμ.
Σπιτάκια φτιαγμένα από ζυμάρι Gingerbread, άνθρωποι  και αντικείμενα φτιαγμένα από ζαχαρόπαστα.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων γραμμένο γλυκά από το «Αιάκειον».











Για όσους θέλουν να φτιάξουν γλυκά σπιτάκια, ο Αλέξανδρος Κουκούλης, μας δίνει ξανά τη συνταγή του για Gingerbread, με το οποίο μπορούμε να κάνουμε, εκτός από σπιτάκια, ό,τι σχέδιο θέλουμε, δεντράκια, στολίδια κλπ.

Gingerbread - Ζυμάρι


Υλικά

  • 3¼ φλ. Τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

  • 1 κ. γλ. αλάτι

  • 1φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό

  • ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή

  • 2 κ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη

  • 1 κ.γλ. κανέλα

  • ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο

  • 1 πρέζα γαρίφαλο

  • ½ φλ. τσαγιού μέλι

  • 1 αυγό


  • Εκτέλεση
    Σε ένα μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το αυγό.
    Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν
    Μετά ρίχνουμε το αυγό να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό.
    Ψήνουμε στους 180˚ C για 15΄λεπτά.

    Icing glace
  • 3 φλ. τσαγιού άχνη

  • 3 ασπράδια

  • Για το γλάσο ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε με σύρμα.



    Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 18-12-2018

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ->ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Tags: Χριστούγεννα, Αιάκειον, Φάτνη