ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χούμους Παντζαριού από την Νεφέλη Coulon

Χούμους Παντζαριού από την Νεφέλη Coulon

Η Νεφέλη Coulon, μια νεαρή σεφ που μόλις αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής Le Monde, μας κάλεσε στο σπίτι της στην Περιβόλα της Αίγινας μέσα στο ιστορικό κτήμα Καραπάνου, ...

Διαβάστε περισσότερα

"Του Κόσμου τα Παράξενα Κρασιά" της Μαρίας Τζίτζη στην Πέρδικα

Το πανσέληνο βράδυ της Παρασκευής, ο Σύλλογος Φίλων Fistiki Fest παρουσίασε ένα ακόμη βιβλίο της χημικού-οινολόγου ...

Διαβάστε περισσότερα

"Γαστρονομικός Τουρισμός και Διαδίκτυο - Οφέλη και Προοπτικές"

Τουριστικό Forum...

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκό Φιστίκι Αιγίνης με την τέχνη της Ιωάννας Τζίτζη

Η κ. Ιωάννα Τζίτζη, μας κάλεσε στο σπίτι της στο Λιβάδι της Αίγινας, για να φτιάξουμε σπιτικό γλυκό φιστίκι, ένα γλυκό του κουταλιού που θέλει υπομονή ...

Διαβάστε περισσότερα

Πικάντικα πιττάκια

Κάνοντας παρέα και πίνοντας καφέ με μια καταξιωμένη μαγείρισσα με 20ετη πείρα, η κουβέντα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο γύρω από συνταγές και γεύσεις....

Διαβάστε περισσότερα

Αστακός σωτέ και αστακομακαρονάδα από τα ΙΕΚ Αίγινας

Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο ζωής, της γαστρονομικής μας στήλης "Γεύσεις από την Ράνια και την Ελένη" στο Aegina Light, γ...

Ο χαλβάς της Ρήνας - Ένας αλλιώτικος χαλβάς

Ξεφυλλίζοντας για άλλη μια φορά το παλιό σημειωματάριο, με τις πολύτιμες για μας, συνταγές της γιαγιάς Ουρανίας, σταθήκα...

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

… φράση που μπορεί να προήλθε ή από το γεγονός ότι παλιότερα άνοιγαν με το κουτάλι μια τρύπα στη μέση του πιάτου με τη ...

Μους λευκού ταραμά για την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα, πρώτη μέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής...