-

Chutney σύκου

Της Λένας Μαρίνη...

Chutney σύκου
-

Ευωδιαστό Λεμοντσέλο από τον Στέφανο Νικόλα

Άλλος ένας chef, ο Στέφανος Νικόλας, με καταγωγή από την Κέρκυρα πέρασε από την Αίγινα πηγαίνοντας προς Κρήτη και έγινε ...

Ευωδιαστό Λεμοντσέλο από τον Στέφανο Νικόλα
-

Η αγκιναρόπιτα της Δέσποινας

Τις λίγες μέρες που μείναμε στο όμορφο νησί της Τήνου για το 4ο Tinos Food Paths, είχαμε την χαρά να απολαύσουμε την φιλ...

Η αγκιναρόπιτα της Δέσποινας
-

Λικέρ Αρμπαρόριζα

Μαζεύουμε αρμπαρόριζα από τη φύση της Αίγινας. Βάζουμε σε ενα μεγάλο διαφανές γυάλινο βάζο ...

Λικέρ Αρμπαρόριζα
-

Αυθεντικός και παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα Αίγινας

Άρωμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι και Αιγινήτικο φιστικάκι σε ελαιόλαδο... Γλύκα από Αιγινήτικο μέλι ανθέων που φέτος μ...

Αυθεντικός και παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα Αίγινας
-

Σύγλινο με πολυσπόρια από τον Βασίλη Λεωνίδου

Στο Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο, ένας ιστορικός οικισμός -τα Καψαλιανά -, μετόχι της Μονής Αρκαδίου, που αναπα...

 Σύγλινο με πολυσπόρια από τον Βασίλη Λεωνίδου
-

Εκμέκ με μυρωδιά φιστικιού και βάση από μελομακάρονα

Φτιάξαμε για εσάς ένα διαφορετικό εκμέκ που σαν βάση έχει τα μελομακάρονα που έμειναν από τις γιορτές συνδυασμένα με υλι...

Εκμέκ με μυρωδιά φιστικιού και βάση από μελομακάρονα
-

Γεμιστά με άρωμα Αίγινας από τον Μιχάλη Παναγιωτάκη

Ο ex chef Μιχάλης Παναγιωτάκης τα τελευταία 28 χρόνια υπηρετεί ακούραστα την μαγειρική τέχνη και οδηγεί όσους δοκιμάζουν...

Γεμιστά με άρωμα Αίγινας από τον Μιχάλη Παναγιωτάκη
-

Χούμους Παντζαριού από την Νεφέλη Coulon

Η Νεφέλη Coulon, μια νεαρή σεφ που μόλις αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής Le Monde, μας κάλεσε στο σπίτι της στην Περι...

Χούμους Παντζαριού από την Νεφέλη Coulon
-

Γλυκό Φιστίκι Αιγίνης με την τέχνη της Ιωάννας Τζίτζη

Η κ. Ιωάννα Τζίτζη, μας κάλεσε στο σπίτι της στο Λιβάδι της Αίγινας, για να φτιάξουμε σπιτικό γλυκό φιστίκι, ένα γλυκό τ...

Γλυκό Φιστίκι Αιγίνης με την τέχνη της Ιωάννας Τζίτζη
-

Πικάντικα πιττάκια

Κάνοντας παρέα και πίνοντας καφέ με μια καταξιωμένη μαγείρισσα με 20ετη πείρα, η κουβέντα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ...

Πικάντικα πιττάκια
-

Παστιέρα Ναπολιτάνα από την Βεατρίκη

Ένα πασχαλινό γλυκό, σύμβολο της ναπολιτάνικης παράδοσης. Στο όμορφο ιταλικό cafe - wine bar Tortuga, στο κέντρο της πόλ...

Παστιέρα Ναπολιτάνα από την Βεατρίκη
-

Αστακός σωτέ και αστακομακαρονάδα από τα ΙΕΚ Αίγινας

Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο ζωής, της γαστρονομικής μας στήλης "Γεύσεις από την Ράνια και την Ελένη" στο Aegina Light, γ...

Αστακός σωτέ και αστακομακαρονάδα από τα ΙΕΚ Αίγινας
-

Ο χαλβάς της Ρήνας - Ένας αλλιώτικος χαλβάς

Ξεφυλλίζοντας για άλλη μια φορά το παλιό σημειωματάριο, με τις πολύτιμες για μας, συνταγές της γιαγιάς Ουρανίας, σταθήκα...

Ο χαλβάς της Ρήνας - Ένας αλλιώτικος χαλβάς
-

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

… φράση που μπορεί να προήλθε ή από το γεγονός ότι παλιότερα άνοιγαν με το κουτάλι μια τρύπα στη μέση του πιάτου με τη ...

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...
-

Μους λευκού ταραμά για την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα, πρώτη μέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής...

Μους λευκού ταραμά για την Καθαρά Δευτέρα
-

Λαχταριστή καρδιά με φιστικομπραλίνα

Αυτή την εβδομάδα πηγή έμπνευσης μας ο Άγιος Βαλεντίνος … που σε συνδυασμό με την εξαιρετική ΦΥΣΤΙΚΟΠΡΑΛΙΝΑ των αρτοζαχ...

Λαχταριστή καρδιά με φιστικομπραλίνα
-

Σπανακοκεφτέδες και νηστίσιμοι

Το σπανάκι είναι ένα υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βαθυπράσινο, φυλλώδες λαχανικό που το συναντάμε στις κου...

Σπανακοκεφτέδες και νηστίσιμοι
-

Μπατζίνα - Μία παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα

Η μπατζίνα είναι μία γευστικότατη παραδοσιακή πίτα από τα μέρη της Θεσσαλίας. Μία πολύ λεπτή, αλμυρή και τραγανή πίτα!...

Μπατζίνα - Μία παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα
-

Σουτζουκάκια με πιλάφι και μελαχρινό φιδέ

Δύο ανατολίτικες συνταγές, σε ένα πιάτο, θα σας παρουσιάσουμε αυτή την εβδομάδα. ...

Σουτζουκάκια με πιλάφι και μελαχρινό φιδέ