ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου της Δ.Π. “Αίγινα Εν Δράσει”

Written by aeginalight

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τα δρώμενα της δημοτικής αρχής

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τα δρώμενα της δημοτικής αρχής και ιδιαιτέρως σε θέματα που αφορούν την υγιεινή των κατοίκων του νησιού. Όμως δεν θα θα μείνουμε απλοί  θεατές ούτε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Με παντελή έλλειψη προγράμματος και οργάνωσης προχωρούν χωρίς να προβληματίζονται καθόλου με το τι μέλλει γενέσθαι σε ζωτικά ζητήματα της κοινωνίας.

Ένα κλειστό κλαμπ που δεν ακούει κανέναν λες και ήρθαν να καταλύσουν τα πάντα χωρίς απολογία. Το δικαίωμα αυτό , που του δόθηκε με την κυβερνησιμότητα των Δήμων όπου η μειοψηφία  αδιαφορεί για τις θέσεις της πλειοψηφίας καταλύοντας  κάθε  έννοια Δημοκρατίας .

Απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά  στον  κο Δήμαρχο και τον κο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης να σταματήσουν άμεσα τις όποιες ενέργειες επιχειρούν να ενεργοποιήσουν γεωτρήσεις αμφιβόλου ποιότητας νερού όπως αυτές που ετοιμάζουν να λειτουργήσουν  στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Κυψέλης διότι η ανοχή μας έχει κάποια όρια.  Σε καμμιά περίπτωση δεν θα μπεί σε λειτουργία γεώτρηση που έχει κλείσει από την εποχή του αείμνηστου προέδρου Κυψελης Ν. Σακκελίων λόγω ακαταλληλότητας του νερού (κολοβακτηρίδια , κρούσματα δερματοπάθειες  στους κατοίκους της Κυψέλης , κακή οσμή νερού  κ.α ) διότι το λιγότερο είναι να επέμβει ο Εισαγγελέας.

Με την ευκαιρία να επισημάνουμε  στον κύριο Δήμαρχο ότι το Μεσονήσι δεν έχει καμμία σχέση με το γεφύρι της Κυψέλης καλό θα είναι την θέση  της ειρωνικής απάντησης που δόθηκε  στα ερωτήματα των μελών της οικονομικής επιτροπής  , που δεν αρμόζει στον πρώτο πολίτη του Νησιού, να την πάρει η συγνώμη .

Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη κύριε Δήμαρχε  από τον Δεκέμβριο σας είχαμε επισημάνει  ότι η σύμβαση της μεταφοράς του νερού πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν . Σας ήταν ήδη γνωστό διότι είχατε ειδοποιηθεί εγκαίρως ότι η μια από τις δύο εταιρείες θα πάψει την λειτουργία της και δεν προτίθεται να συνεχίσει την μεταφορά του νερού πέρα από την λήξη της σύμβασης που είχε υπογράψει. Ως επι μια πενταετία μέλος της οικονομικής επιτροπής γνωρίζατε πολύ καλά τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τον διαγωνισμό της μεταφοράς νερού. Την επισήμανση μας την αντιμετωπίσατε  επιπόλαια  . Φθάσατε στο και πέντε ούτε καν στο παρά πέντε να ξεκινήσετε τις νόμιμες διαδικασίες για την εξασφάλιση αυτού του αγαθού που λέγεται νερό .

Στις διαπραγματεύσεις  με  αυταρχικές συμπεριφορές και κακές τακτικές δεν κερδίζεις . Αποτέλεσμα αυτών ήταν να καταστεί άγονος ο διαγωνισμός . Άγονη η πρόσκληση ενδιαφέροντος  και τώρα προχωράτε στην απευθείας ανάθεση που βεβαίως θα φέρετε προς έγκριση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ερωτούμε με ποιους όρους θα γίνει αυτό; Διότι όπως σας έχουμε πει και τονίσει  στο δημοτικό  συμβούλιο μετά από την επιστολή που αναγνώσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να καλέσετε τους υδρομεταφορείς  και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ώστε να βρεθεί η επιθυμητή λύση που θα είναι win to win δηλαδή θα είναι κερδισμένες και οι δυο πλευρές μα κυρίως πάνω από όλα οι πολίτες της Αίγινας που θέλουν να τρέχει νερό στις βρύσες τους. Για άλλη μια φορά το χέρι της βοήθειας που σας έδωσε η αντιπολίτευση το απορρίψατε  , ο δήμαρχος δεν είναι Καίσαρας.

Επειδή τα θέματα δημοσίου συμφέροντος δεν θα γίνουν πεδίο πειραματισμού ούτε ιδιοκτησία από μιά μικρή ομάδα  ανθρώπων που νομίζουν ότι θα καθορίζουν  τις τύχες της Αίγινας σας ενημερώνουμε ότι δεν θα καθίσουμε απαθείς σε αυτά που συμβαίνουν στο Νησί.

Επι δημαρχίας μου άφησα  5.300.000 ευρώ πλεόνασμα στο δήμο της Αίγινας , με την βοήθεια του συνεργάτη μου και αντιδημάρχου οικονομικών κύριου Ευάγγελου Δέδε, τα άφησα για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που είχα δρομολογήσει καθώς και να γίνουν μελέτες που χρειάζονται για να γίνει το οποιοδήποτε έργο ή προμήθεια.  Τα χρήματα αυτά δεν τα άφησα παρακαταθήκη για να ανοίξει φάμπρικα αναθέσεων και διορισμών ημετέρων.  Δεν μπορείτε να επικαλεστείτε ότι επι των ημερών μου έγινε κακοδιαχείριση χρημάτων και κυρίως μη νόμιμων διαδικασιών αναθέσεων έργων.

Σας ενημερώνουμε ότι η  βιομηχανία των αναθέσεων που έχετε επιλέξει από την πρώτη μέρα της Διοίκησης σας καθώς και ο κακός εννοούμενος εθελοντισμός!!!;;; θα σταματήσουν  . Ότι προβλέπεται από το ΝΟΜΟ θα γίνεται στις διαδικασίες δεν μπορείτε να παίζεται με την νοημοσύνη τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των πολιτών που μας παρακολουθούν.

Κλείνοντας σας ερωτούμε τι θα πείτε στους πολίτες που πίστεψαν σε σας όταν προεκλογικά μιλούσατε για το νερό λέγοντας ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ.

Είναι καιρός να σταματήσετε τον λαϊκισμό και την πορεία που έχετε χαράξει γιατί το καράβι που λέγεται Δήμος Αίγινας θα το ρίξετε στα βράχια . Κατεβείτε από το θρόνο του Καίσαρα και  συντονιστείτε με την ομάδα εξ απορρήτων σας, γιατί έτσι όπως πάτε η θητεία σας θα καταγραφεί ως μια αρνητική εποχή για την Αίγινα.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΜΟΥΡΤΖΗΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.