ΘΕΑΤΡΟ

Lemon – το ταξίδι των Experimento στην Αίγινα

Written by aeginalight

Ενθουσίασαν το κοινό

Αν υποθέσουμε ότι η ζωή μας είναι ένα ταξίδι, ο 1900 επέλεξε το πλοίο που γεννήθηκε για να την ταξιδέψει, χωρίς να το εγκαταλείψει ποτέ για καμία στεριά, χωρίς να αλλάξει ποτέ πλοίο, ακόμα και για το ταξίδι του θανάτου όπου ο ίδιος επέλεξε την στιγμή της αναχώρησης.
Ο 1900 – ο ήρωας του έργου- ορφανός, πιανίστας και τρελός κατά τον κοινό νου, με εκείνη την τρέλα που σε σώζει στις φουρτούνες, τραγούδησε και χόρεψε τις σκέψεις του, τους φόβους και τις επιλογές του που τις υποστήριξε με τόλμη μέχρι το τέλος του, όταν βυθίστηκε και χάθηκε για ύστατη φορά στο πιάνο του.


Ενθουσίασαν το κοινό οι ερμηνείες των δυο ηθοποιών Μελαχρινού Βελέντζα και Γιώργου Δρίβα, όπου σε διαρκή κίνηση  πάνω στη σκηνή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, ερμήνευσαν τον μονόλογο “Novecento” του Alessandro Baricco, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020. Ο μονόλογος μετατράπηκε σε διάλογο μεταξύ δυο φίλων, του τρομπετίστα Τιμ και του πιανίστα 1900, από διασκευή -και σκηνοθεσία -της Γεωργίας Τσαγκαράκη, σε μετάφραση Σταύρου Παπασταύρου, με τον τίτλο “Lemon“.
Δυνατή φιλία συχνά σαν τη φωνή του καθρέφτη, μουσική, συναισθήματα και επιλογές, απέναντι στην πραγματικότητα.

Στο τέλος της παράστασης ακολούθησε συζήτηση μεταξύ συντελεστών και κοινού, όπου συμφώνησαν ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται το έργο ανάλογα με την προσωπική του πορεία στη ζωή.
Συνεχάρησαν όλοι οι θεατές την θεατρική ομάδα Experimento και τους ευχήθηκαν “καλή συνέχεια” στα μελλοντικά τους σχέδια που κατέθεσαν στο κοινό της Αίγινας μέσα στη συζήτηση.

Το έργο είναι γνωστό και από την κινηματογραφική μεταφορά του από τον Τζουζέπε Τορνατόρε με τίτλο «Ο θρύλος του 1900», με τον Τιμ Ροθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μουσική του Ένιο Μορικόνε.

Η παράσταση Lemon ήταν στα πλαίσια του 10oυ Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Νέλλη Πετροπούλου

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.