ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

“Αίγινα εν Δράσει”: Δεν μπορούμε να συντονιστούμε στην τηλεδιάσκεψη

Written by aeginalight

Στα προηγούμενα δυο δημοτικά συμβούλια η δημοτική παράταξη Αίγινα Εν Δράσει δεν παρέστη ως ένδειξη διαμαρτυρίας διότι  ενώ υπάρχει η εγκύκλιος 60249/22-9-2020

Στα προηγούμενα δυο δημοτικά συμβούλια η δημοτική παράταξη Αίγινα Εν Δράσει δεν παρέστη ως ένδειξη διαμαρτυρίας διότι  ενώ υπάρχει η εγκύκλιος 60249/22-9-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών που επιτρέπει να γίνει συνεδρίαση δια ζώσης  η δημοτική αρχή επιλέγει την τηλεδιάσκεψη.
Πρόκειται για μεθόδευση.
Η  επιλογή  της τηλεδιάσκεψης γίνεται  γιατί τους αρέσει αυτός ο τρόπος.
Ουσιαστικά φιμώνουν το δημοτικό συμβούλιο!!!
Δεν μπορούμε να συντονιστούμε στην τηλεδιάσκεψη.
Έτσι δεν παίρνονται αποφάσεις.
Ποιός λοιπόν ο λόγος ύπαρξης της αντιπολίτευσης;
Ποιό είναι το συνταγματικό της δικαίωμα;
Η κριτική, ο έλεγχος των πράξεων ,η κατάθεση των απόψεων και κυρίως η ενημέρωση του δημότη για τα κακώς κείμενα  θυσιάζονται στον βωμό της σκοπιμότητας.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ μαζί με τον δήμαρχο έχουν  σοβαρή ευθύνη, γιατί ερμήνευσαν την εγκύκλιο κατά το δοκούν ενώ έπρεπε να κληθούν και να εκφράσουν γνώμη οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων για την βέλτιστη επιλογή του τρόπου συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Αντί αυτού η δημοτική αρχή κινήθηκε κατά το δοκούν  αποκρύπτοντας το γεγονός ότι μπορεί να γίνει συνεδρίαση δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών.
Όλες οι ενέργειες που πράττει η δημοτική αρχή είναι τα επακόλουθα του νόμου της κυβερνησιμότητας σε απλά ελληνικά η μειοψηφία αποφασίζει για την πλειοψηφία καταργώντας έτσι κάθε έννοια της δημοκρατίας .
Το οξύμωρο είναι ότι τα μαθήματα στα σχολεία πραγματοποιούνται σε αίθουσες με πάνω από είκοσι πέντε (25) άτομα και σε μικρότερο χώρο  από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει σκοπιμότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής;
Ο συνδυασμός μας αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε καμιά συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μέχρι να μας δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Υ.Γ.
Η εγκύκλιος
Σύμφωνα με την εγκύκλιο 60249/22.9.2020 «Συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου και λοιπών συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», διευκρινίζεται ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς. Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της χώρας.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Μούρτζης
Τέως Δήμαρχος

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.