ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εσπερινός και εορταστική εκδήλωση στη Φανερωμένη της Αιγινήτισσας

Written by aeginalight

Με μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση γιόρτασε η Αιγινήτισσα την Παναγία τη Φανερωμένη την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στην καλοφροντισμένη πλατεία Πεύκων της περιοχής.

Μετά τον Μέγα Εσπερινό στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Φανερωμένης και του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, την περιφορά της εικόνας και την αρτοκλασία, ακολούθησε η καθιερωμένη πλέον εορταστική εκδήλωση από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο “Αιγινήτισσα”, με την συμβολή του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας “ο Καποδίστριας”.

Οι δυο σύλλογοι, επιμένουν να διατηρούν τη παράδοση και μας γυρίζουν πίσω στα παλιά έθιμα. Τότε που  οι χωριανοί, στις θρησκευτικές εορτές, μαζεύονταν στην πλατεία του χωριού με την εκκλησία, την πέτρινη βρύση και τα ψηλά δέντρα, και μετά τη Λειτουργία έστηναν τα τραπέζια και το γλέντι. Τότε που όλα τα χωριά είχαν το δικό τους πανηγύρι.

Η κ.  Σάρρα Κορωναίου, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την εκδήλωση, εκείνους που προσφέρουν για την φροντίδα της μικρής εκκλησίας και της πλατείας τους, καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο του τοπικού Πέρδικας κ. Μιχάλη Μαρτή και παρουσίασε το πρόγραμμα.

Η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας με μαέστρο την κ. Βάνα Χαλκίδη και στα πλήκτρα τον Δημήτρη Ανέστη, ερμήνευσαν τραγούδια Θεοδωράκη και Ξαρχάκου, ξεκινώντας με “Νύχτα μαγικιά“.

Στη συνέχεια η κ. Σάρρα Κορωναίου  μαζί με την κ. Ανθή Μαρμαρινού, τραγούδησαν δυο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας, χόρεψε χορούς από τη Λέρο.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδι και κιθάρα από τον Απόστολο Μελή, όπου χόρεψαν όλοι μαζί.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.