ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεμέρωμα Μεγάλης Παρασκευής στο Όρος

Written by aeginalight

Πριν χαράξει η μέρα της κορύφωσης του Θείου Δράματος, ανηφορίσαμε για την πιο ψηλή κορυφή της Αίγινας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας και του συλλόγου “Ανάβαση”.

 

Σαράντα περίπου άνθρωποι, συναντήθηκαν στους πρόποδες του Ελλάνιου Όρους στις 5.30 το πρωί Μ. Παρασκευής και υπό το φως του φεγγαριού, με την καθοδήγηση των προέδρων των δύο συλλόγων, Ασπέ Κουλόν και Ευαγγελίας Ρεκλείτη, έφτασαν στην κορυφή.
Το ξωκλήσι της Ανάληψης, σε υψόμετρο 532 μ., περίμενε να ηχήσει η καμπάνα του, να ανάψουν τα καντήλια του και ένα κερί. Στο διπλανό δωμάτιο απλώθηκαν τα κεράσματα και η Ευαγγελία έφτιαχνε καφέδες μέχρι την μεγάλη στιγμή. Την στιγμή που όλοι περίμεναν, την ανατολή του ήλιου.
Στις 6.52 η ήλιος ξεπρόβαλε, ο ουρανός φωτίστηκε όπως και οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Οι φωτογραφικές πήραν φωτιά, μα η καλύτερη φωτογραφία εκείνη που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας.
Όλοι χάρηκαν την ανάβαση, το τοπίο, τα χρώματα και μια ανατολή από τις τόσες που οι περισσότεροι χάνουμε καθημερινά.

Στην κατάβαση οι περισσότεροι προτίμησαν το άλλο μονοπάτι, προς Ανιτσαίο, από την πλευρά του ναού των Ταξιαρχών.

Η ανατολή στο Όρος, διοργανώνεται κάθε Μ. Παρασκευή τα τελευταία χρόνια από τους δύο ως άνω συλλόγους της Αίγινας, αλλά και πολλές άλλες πεζοπορίες σε μονοπάτια του νησιού, όπως και στα Μονοπάτια Πολιτισμού.


Ν
έλλη Πετροπούλου

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.