FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση γονέων και εκπαιδευτικών για παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Αίγινας

Written by aeginalight

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της Αίγινας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού, μετά από κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για άμεσο διορισμό παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, κάλεσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Αίγινας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 στις 11.00 δίπλα στο περίπτερο του Συνεταιρισμού, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων με τα παιδιά τους, όπου παράλληλα έγινε συλλογή υπογραφών για το αίτημά τους. Το παρών έδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας: κ. Δημήτρης Μούρτζης, κ. Παναγιώτης Ηλίας, κ. Γιώργος Μούρτζης και κ. Σταμάτης Μαρμαρινός. Από την ΚΟΒ του ΚΚΕ Αίγινας ο κ. Γιώργος Κοττάκης.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Π.Ε. Νήσων κ. Χρήστος Ρέππας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Μάρθα Σίμιτζη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας κ. Παναγιώτης Ηλίας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο κ. Χρήστος Ρέππας τόνισε την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, όχι μόνο με παιδίατρο αλλά και άλλες ειδικότητες.
Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν και πρότεινε να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών γονέων σε όλα τα σχολεία, ώστε να διευρυνθεί όσο τον δυνατόν η πρωτοβουλία αυτή. Όπως είπε: ” Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, πρέπει να έχει διάρκεια, συνέχεια, και να πιέσει το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσει με μόνιμη θέση
παιδιάτρου το Κ.Υ.
Ο κ. Χρ. Ρέππας κάλεσε όλους τους φορείς του νησιού και περισσότερο το Δήμο Αίγινας να πλαισιώσει αυτή τη πρωτοβουλία.

Η κ. Μάρθα Σίμιτζη:
Σήμερα ουσιαστικά παίρνει εικόνα αυτή η δράση που έχει ξεκινήσει πριν τον κορονοϊό με στόχο τον ερχομό ενός μόνιμου παιδιάτρου στο Κ.Υ. Θέλουμε και ελπίζουμε, να βοηθήσουν όλοι οι θεσμοί. Σύμφωνα με το νομοθέτη το δικαιούμαστε, άρα είναι αυτονόητο αυτό που αιτούμαστε“.

Ο κ. Παναγιώτης Ηλίας:
Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωση του Συλλόγου που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Πρέπει όλος ο αιγινήτικος λαός να  επιδιώξει να στελεχωθεί το Κ.Υ. Αίγινας με παιδίατρο αλλά και με άλλες ειδικότητες. Αυτό δεν είναι μοναδικό φαινόμενο, συμβαίνει και σε άλλα νησιά.
Διαβάσαμε στην επιστολή του Συλλόγου ότι οι βουλευτές είχαν υποσχεθεί ότι θα έρθει παιδίατρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλουν, αλλά ότι είναι ενταγμένοι στην επιχειρηματοποίηση της Υγείας.
Εμείς, σαν Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας. Είμαστε στο πλευρό του Συλλόγου“.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.