ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μονοπάτια Πολιτισμού Αίγινας – Ευχαριστίες

Written by aeginalight

Η Αίγινα μαζί με την Πάτμο, τη Σαντορίνη και 2-3 άλλα νησιά προβάλλεται τώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και διεθνώς μέσω του www.monopatiapolitismou.gr που προωθεί   η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού . Ήδη έχουν ενδιαφερθεί τουριστικοί πράκτορες εναλλακτικού τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ωραίες διαδρομές , σημαντικά μέρη της Αίγινας, καλή σήμανση, η Αίγινα έχει επιτέλους αποκτήσει ένα ωραίο δίκτυο μονοπατιών, μια πολύ καλή προϋπόθεση  για τον εναλλακτικό   χειμωνιάτικο τουρισμό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους φίλους που μας βοήθησαν για αυτό το έργο, και ειδικά το πανεπιστήμιο Drury, τη σχολή S.O.A.R., και τις δυο ομάδες Βέλγων προσκόπων που δούλεψαν μαζί μας.

Σχεδιάσαμε 9 διαδρομές, και είναι όλες έτοιμες με εξαίρεση τη διαδρομή αρ. 8 (ποδηλατική) για την οποία περιμένουμε την τεχνική στήριξη από το Δήμο.  Απολαύστε την Αίγινα και στηρίξτε τον ήπιο φθινοπωρινό, χειμωνιάτικο και ανοιξιάτικο τουρισμό.

Τη περασμένη Κυριακη 30/10, είχαμε απευθύνει πρόσκληση για περπάτημα στο πανέμορφο μονοπάτι αρ. 4 . Εκκίνηση από Παχιοράχη και στόχος η Μονή Χρυσολεόντισσας. Συμμετείχαν 50 άτομα. Για πολλούς ήταν μια ευκαιρία να ανακαλύψουν το  οροπέδιο του Αγίου Λεοντίου-Μπουρδέκτη, με τη πολύπλοκη στέρνα του, καθώς και το καταπληκτικό αλώνι της Μονής. Ο καθένας με το ρυθμό του, φτάσαμε στο μοναστήρι, και στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στο μεγάλο αλώνι ενώ μια μικρή ομάδα συνέχισε την άνοδο για τον Άγιο Ανδρέα. Στην εποχή μας είναι η πρώτη φορά που το οροπέδιο “βλέπει” τόσο κόσμο να το διασχίζει. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι δυο σύλλογοι μαζί με την Ελληνική Εταιρία στα πλαίσια του προγράμματος Μονοπάτια Πολιτισμού και με τη σύμφωνη γνώμη και στήριξη του Δήμου.

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας  &   “Ανάβαση”

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.