ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε με τα σχολεία η δράση της ΚΕΔΑ για τον καθαρισμό των ακτών

Written by aeginalight

Φροντίζουμε το νησί μας. Καθαρίζουμε τις ακτές!” είναι το μήνυμα της ΚΕΔΑ για τη δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον με εθελοντικό καθαρισμό των ακτών της Αίγινας, που διοργανώνει την Κυριακή 22/5/2022 και ώρα 10:00πμ.

Η δράση ξεκίνησε από χθες με τα σχολεία, όπου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας καθάρισαν την παραλία της περιοχής. Είχε προηγηθεί συζήτηση και δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής πανό με ζωγραφιές των παιδιών με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή ρύπανσης.

Η κ. Λένα Μαρίνη, μέλος Δ.Σ. της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας, υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος, η οποία ανέλαβε και διοργάνωσε τη δράση, μίλησε στο Aegina Light:

“Είναι μια συμβολική δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών, στα πλαίσια του Τομέα Περιβάλλοντος της ΚΕΔΑ στον οποίο για πρώτη γίνεται κάποια δράση. Θα γίνουν ακόμη δυο δράσεις, μια το καλοκαίρι και μια το φθινόπωρο με τα σχολεία για την ανακύκλωση.
Στα πλαίσια της δράσης της Κυριακής, έχουν ξεκινήσει από χθες καθαρισμούς ακτών τα σχολεία. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλων των μονάδων του νησιού, είναι ευαισθητοποιημένοι σε ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Αίγινας να συμμετέχουν την Κυριακή 22 Μαΐου στη δράση “Φροντίζουμε το νησί μας. Καθαρίζουμε τις ακτές!”.
Ο τόπος μας θα γίνει πιο καθαρός, αν θυμηθούνε όλοι όταν πηγαίνουν για μπάνιο να έχουν μια σακούλα μαζί τους και να μαζεύουν λίγα σκουπίδια.

Ευχαριστούμε πολύ  το S/M Κρητικός που είναι χορηγός της δράσης.”

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.