ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση όρων συμμετοχής στην Εμπορική Έκθεση του 13ου Aegina Fistiki Fest

Written by aeginalight

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Οι κατηγορίες εκθετών που μπορούν να λάβουν μέρος έχουν ως ακολούθως:

 • Παραγωγοί και έμποροι αποκλειστικά φιστικιού Αιγίνης
 • Έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί προϊόντων ζαχαροπλαστικής, τυροκομίας, ποτοποιίας κ.λπ. που εμπεριέχουν φιστίκι Αιγίνης και έχουν την έδρα της εμπορικής τους δραστηριότητας στην Αίγινα.
 • Αγρότες που παράγουν άλλα αγροτικά προϊόντα στην Αίγινα.
 • Μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι που παράγουν τα προϊόντα τους αποκλειστικά στην Αίγινα
 • Τοπικοί συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων και αγροτικοί σύλλογοι
 • Χειροτέχνες, βιοτέχνες και επιχειρηματίες με έδρα την Αίγινα οι οποίοι παράγουν και εμπορεύονται παραδοσιακά ή/και άλλα προϊόντα, όπως κεραμικά, είδη δώρων, κοσμήματα, καλλυντικά, εκδόσεις κ.ά.
 • Σύλλογοι, ενώσεις, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τα μέλη των οποίων παράγουν τοπικά προϊόντα και επιθυμούν να τα προβάλλουν και να τα εμπορευτούν.
 • Αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων, λιπασμάτων ή άλλων ειδών που έχουν σχέση με την καλλιέργεια, την ανάπτυξη ή την προώθηση της παραγωγής του φιστικιού και γενικότερα των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Επιτρέπεται η χρήση αυστηρά ενός μικρού τραπεζιού και δύο καθισμάτων στον πλαϊνό όμορο χώρο εξωτερικά του περιπτέρου για όλα τα περίπτερα, εφόσον το επιθυμούν.

Περίπτερα Εστίασης

Περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων εστίασης και πρόχειρου φαγητού θα στεγαστούν σε ειδικά προβλεπόμενο χώρο της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης (Στέκι φαγητού ή Food Point), με βασική προϋπόθεση ότι μέρος των γαστρονομικών τους προτάσεων θα περιλαμβάνει και φιστίκι Αιγίνης.

Περιορισμένος αριθμός περιπτέρων, που πωλούν καφέ ή ποτά, θα στεγαστούν σε ειδικά προβλεπόμενο χώρο της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης κοντά στο Στέκι φαγητού (έναντι Παναγίτσας).

Η αισθητική των περιπτέρων αυτών θα είναι μέσα στο πλαίσιο της υπόλοιπης εμπορικής έκθεσης. Η ποιότητα των προσφερόμενων εδεσμάτων θα πληροί αυστηρά τους υγειονομικούς κανόνες και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε όλα τα περίπτερα της Εμπορικής Έκθεσης απαγορεύεται :

 • Η εμφάνιση μουσικών σχημάτων ή η αναπαραγωγή μουσικής.
 • Η διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων τρίτων επιχειρήσεων
 • Η κατάληψη χώρου πεζοδρομίου με τραπεζοκαθίσματα ή σκαμπό εκτός όσων περιπτέρων βρίσκονται στο στέκι φαγητού ή ποτού και πάντα κατόπιν συνεννόησης για τον μέγιστο αριθμό αυτών.
 • Η χρήση γκαζιού για προετοιμασία εδεσμάτων (εκτός των περιπτέρων στο στέκι φαγητού και σε κάθε περίπτωση εφόσον εγγράφως δηλωθεί κατά την συμπλήρωση της αίτησης).

Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν, κατά προτεραιότητα, εκθέτες που υποστήριξαν τον θεσμό κατά τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον εμπίπτουν στις ως άνω κατηγορίες. Αυτοί μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από τις 27/6 έως τις 1/7/2022.

Οι νέοι αιτούντες παραδίδουν συμπληρωμένη πλήρως τη σχετική αίτηση, η οποία παίρνει αύξουσα αρίθμηση και επιλέγουν το επιθυμητό σημείο τοποθέτησης του περιπτέρου τους στην ζώνη Α ή Β. Οι νέοι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής των αιτήσεών τους από 4/7 έως 20/7/2022

Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των θέσεων των περιπτέρων, πάντα με προηγούμενη ενημέρωση του εκθέτη, όπου κρίνει ότι είναι απαραίτητο για λόγους αρτιότερης κατανομής δραστηριοτήτων και καλύτερης λειτουργίας της έκθεσης ή όπου αυτό επιβάλλεται λόγω αναθεώρησης των πρωτοκόλλων υγιεινής.

Οι αιτούντες θα πληροφορηθούν για την τελική θέση του περιπτέρου τους εντός του χρονικού διαστήματος από 16/8/22 έως 31/08/22.

Δικαίωμα συμμετοχής σε περίπτερα, που θα παρέχει κατ’ εξαίρεση η Οργανωτική Επιτροπή μόνον για διαφημιστική παρουσίαση / προβολή, μπορούν να έχουν:

 • Σύλλογοι, Φορείς και Ενώσεις που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν. Ειδικότερα: μεμονωμένες ξενοδοχειακές ή άλλες τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μέσα από περίπτερο του Δήμου Αίγινας.
 • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί – σύλλογοι και φορείς του νησιού, που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο., κλπ., συμμετέχουν -εφόσον το επιθυμούν- σε ένα (1) κοινόχρηστο περίπτερο που διαθέτει για το σκοπό αυτό η Οργανωτική Επιτροπή, τοποθετώντας σε ειδικά stands τα ενημερωτικά τους φυλλάδια.
 • Όλοι οι χρυσοί χορηγοί του Φεστιβάλ, εφόσον το επιθυμούν.

 

Ι. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος ενοικίασης περιπτέρου στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) διαμορφώνεται ανά κατηγορία ως εξής:

Ζώνη Α  (από στέγαστρο ιπταμένων έως Παλαιά προβλήτα) Ζώνη Β (από Παλαιά προβλήτα έως Παναγίτσα)
Μονό Εμπορικό Περίπτερο

3.00μ. X 3.00μ.: 400,00 ευρώ

Μονό Εμπορικό Περίπτερο

3.00μ. X 3.00μ.: 300,00 ευρώ

Διπλό Εμπορικό Περίπτερο

6.00μ. Χ 3.00μ.: 800,00 ευρώ 

Διπλό Εμπορικό Περίπτερο

6.00μ. Χ 3.00μ.: 600,00 ευρώ 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.