ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ο Αλέκος Φασιανός στη Μύκονο

Written by aeginalight

Οι αεικίνητοι ποδηλάτες, οι αμετανόητοι καπνιστές και τα χαρακτηριστικά ζευγάρια της ζωγραφικής του Αλέκου Φασιανού, τα γνωστά πλάσματα

Οι αεικίνητοι ποδηλάτες, οι αμετανόητοι καπνιστές και τα χαρακτηριστικά ζευγάρια της ζωγραφικής του Αλέκου Φασιανού, τα γνωστά πλάσματα δηλαδή της ζωγραφικής του θα εμφανισθούν και πάλι σε κοινή θέα σε έκθεση στη Μύκονο – μαζί και ο δημιουργός τους που θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.
Το έργο του μας είναι γνωστό και η ελεύθερη χρήση του χρώματος βιωμένη μέσα από τις τακτική επαφή που είχαμε με τη ζωγραφική του. «Χωρίς άλλο το Χρώμα θα πρέπει να έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πρώτη του επαφή με τον κόσμο. Με κάθε του πίνακα μας ξαναφέρνει στη θέση εκείνου που το πρωτοανακαλύπτει. Και με το παραμορφωτικό του σχέδιο, βοηθεί, δίνει έδαφος στο χώμα ν’ αποκτήσει μιαν ευκρασία, ν’ απλωθεί με τις πιο ανεπαίσθητες και τις πιο ουράνιες διακυμάνσεις…» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης σχετικά με τον Αλέκο Φασιανό και το έργο του. «Ανάμεσα στη γειτονιά του πατρικού του σπιτιού και στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, για το καλό το δικό μας, ο Φασιανός εξακολουθεί να καλλιεργεί το μαγικό του κήπο. Για να κατέβουν και να περάσουν οι άγγελοι με το τεράστιο πηγούνι, που όλο παίζουν κομπολογάκι και όλο φουμέρνουν, καβάλα στα ποδήλατα και στις μοτοσικλέτες, να μας χαρίσουν τα Βαθυκύανα και λευκά και Χρυσά λουλούδια του αιώνα μας».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 18 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου στην αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.
Κεντρικό Ματογιάννι Μύκονος, Ενόπλων Δυνάμεων 15, 22890 27 005.

πηγή: tospirto.net

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.