Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας
Συνεδριάζει αύριο 16-1-2013, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η πρόσφατα εκλεγείσα Οικονομική Επιτροπή στην πρώτη της συνεδρίαση. Η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει στις 10.00 πμ. στα γραφεία του δήμου στην οδό Χρ. Λαδά 1.
Να ευχηθούμε καλή δουλειά και κυρίως αυτό που μας λείπει και μας ταλανίζει τόσο καιρό:
Διαφάνεια κι ενημέρωση των πολιτών.
Είναι καιρός πια να γυρίσουμε σελίδα. Με αφορμή την ιστορική μνήμη της ορκωμοσίας του Καποδίστρια, μας δίνεται αυτή η ευκαιρία.
Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος έχει θεσμικές αρμοδιότητες και κυρίως υποχρεώσεις και μπορεί να κάμψει τις όποιες επιφυλάξεις περί διαφάνειας διατηρεί πιθανόν ο Δήμαρχος..
Όλα στο φως.
Η αντιπολίτευση (Γρηγορόπουλος, Κουκούλης, Κοττάκης και Ανεξάρτητοι) έχουν και αυτοί θεσμικές υποχρεώσεις και πρέπει να συμβάλλουν στη δημοκρατική λειτουργία της επιτροπής.
Δικαιούμαστε να ξέρουμε σαν πολίτες
Ποιοι χρεωστάνε,
πόσα χρεωστάνε,
πότε θα τα πάρουμε,
σε ποιους και με ποιο τρόπο χαρίζονται,
τι γίνεται με τη βιομηχανία διορθώσεων λογαριασμών,
τι γίνεται με τις διαφορές ρολογιών ΕΥΔΑΠ και Δήμου,
τι γίνεται με τις απώλειες,
τι γίνεται με τα By Pass,
τι γίνεται με τα λάθος τετραγωνικά άρα μειωμένα δημοτικά τέλη και εν τέλει σε ποια οικονομική κατάσταση είναι ο Δήμος και σε τι οφείλεται η κατάσταση αυτή.
Για να δούμε, γιορτινές μέρες που έρχονται (Εορτασμός Ορκωμοσίας Ι. Καποδίστρια 26-27-28/01/2013), επανακάμπτει ο Καποδίστριας στην Αίγινα ;
Σημείωση :
Το τι γίνεται με το Λιμενικό Ταμείο, επειδή είναι άλλης επιτροπής δουλειά, προς το παρόν ψάχνουμε να τη βρούμε, την άλλη επιτροπή. Αλλά το ερώτημα παραμένει το ίδιο.
Η διαφάνεια χάνεται μέσα σε μια επιτηδευμένη ανοργανωσιά ή η ανοργανωσιά αποτελεί αιτία αδιαφάνειας ;
Νικήτας Παπαϊωάννου

