Μπορούμε να σας δώσουμε ωστόσο μια πληροφορία, που αφορά και το αυριανό αλλά και το χτεσινό διάστημα της ζωής σας, έρχεται από το βαθύ παρελθόν, και συνοψίζεται σε μια μόνη φράση:
που σημαίνει, όπως το διευκρινίζει το ιστολόγιο των μαθητών της Β τάξης του 4ου Λυκείου Χαλκίδας:
“Είμαστε ενεργοί, προβληματιζόμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και αποδεικνύουμε ότι η φιλοσοφία οδηγεί στη σκέψη και στη δράση.
Μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και να μην αποδεχόμαστε τίποτα ως δεδομένο και “φυσικό”. “Φιλοσοφία θα πει να βρίσκεσαι καθ’ οδόν…”, θα πει να αναζητάς καινούριους δρόμους, να είσαι πνεύμα ανήσυχο και αιρετικό, γιατί μόνο τότε δικαιώνεις την ανθρώπινή σου υπόσταση και μπορείς να λέγεσαι “έλλογο ον”. Στόχος μας είναι να καταθέσουμε τις σκέψεις μας παίρνοντας ερεθίσματα από τη φιλοσοφία, η οποία ως ιδιαίτερος κώδικας σκέψης και επικοινωνίας μπορεί να μετατρέψει το στοχασμό σε δημιουργία, τον προβληματισμό σε θέση, την απορία σε γνώση.”

