Φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στα ψηλά της Αιγινήτισσας με κατεύθυνση τον Ελαιώνα και στη θέση Λυκοβούνι, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020.
Η βλάστηση στο σημείο είναι χαμηλή αλλά ο άνεμος την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν δυνατός. Ευτυχώς, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και δεν έφτασε στα αρχαία ελαιόδεντρα, ούτε στο εξωκλήσσι του Αγίου Γεωργίου και τις στάνες που απειλήθηκαν.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επτά πυροσβεστικά οχήματα και δυο ελικόπτερα, όπως και οι δυο υδροφόρες του δήμου.
Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Στέλιος Θεριανός και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Γαλάνης.
Επίσης βρέθηκε συνεργείο από γνωστό τηλεοπτικό κανάλι.
Ο Προϊστάμενος από την Πυροσβεστική του Πειραιά έφθασε μετά την κατάσβεση στο σημείο όπου θα παραμείνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Νέλλη Πετροπούλου






















