ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής του Αγκιστρίου

Written by aeginalight

Την Παρασκευή του Πάσχα

Την Παρασκευή του Πάσχα, την ημέρα που το γειτονικό μας Αγκίστρι εορτάζει την Ζωοδόχο Πηγή, την Μητρόπολη του νησιού που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι, οι κάτοικοι της Αίγινας  συνηθίζουν κάθε χρόνο να το επισκέπτονται και να συμμετέχουν στους εορτασμούς. Κάποιοι την παραμονή στον Πανηγυρικό Εσπερινό και οι περισσότεροι ανήμερα. Για πολλούς Αιγινήτες η θρησκευτική αυτή εορτή αποτελεί έναυσμα για μια ολοήμερη εκδρομή στο όμορφο Αγκίστρι, με το καραβάκι της γραμμής και το ταξί να εκτελούν δρομολόγια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας για τους επισκέπτες.

Φέτος, Παρασκευή 7  Μαΐου 2021, η επισκεψιμότητα ήταν αρκετά μειωμένη λόγω του covid 19, παρότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας είναι πλέον ελεύθερες.
Η εικόνα του Μεγαλοχωρίου δεν θύμιζε προηγούμενες χρονιές που τα σοκάκια του ήταν γεμάτα κόσμο, τα εστιατόρια της περιοχής δεν είχαν ζωντανή μουσική όπως συνηθίζουν για αυτή την ημέρα και αρκετές επιχειρήσεις εστίασης σε όλο το νησί ήταν κλειστές.
Όσοι επισκέφτηκαν το Αγκίστρι στην εορτή του, με την ενορία του στολισμένη όπως πάντα, χάρηκαν σε ένα ταξίδι εξπρές τον ωραίο καιρό, το καλό φαγητό στα εστιατόρια, μέσα σε ένα διαφορετικό πιο ήρεμο αλλά εορταστικό σκηνικό.
Στο νησί συναντήσαμε τον κ. Κώστα Κατσαφάδο υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον κ. Νίκο Μανωλάκο βουλευτή Α’ Πειραιώς και τον κ. Αργύρη Φραγκούλη Λιμενάρχη Αίγινας, οι οποίοι παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ζωοδόχου Πηγής.

Από τον εσπερινό της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.