Το μεγάλο κάλεσμα του περιοδικού “Σχεδία” και του εστιατορίου του “Σχεδία home” αποτέλεσε μία εξελιγμένη κοινωνιολογική έκπληξη της Ομάδας Γαστρονομίας του 13ου Aegina Fistiki Fest.
Η εκδήλωση του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 στην παλιά προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας, έδωσε τη μοναδική διάσταση κουζίνας αλληλεγγύης, αγάπης, ανθρωπιάς και αξιοπρεπούς επιβίωσης.
Οι άνθρωποι του ελληνικού περιοδικού δρόμου “Σχεδία” παρουσίασαν το έργο τους και την δημιουργία του  “Σχεδία home”, ενός χώρου αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στήριγμα σε κάθε συνάνθρωπο που βιώνει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Προσκεκλημένοι της βραδιάς με τίτλο «ΣΧΕΔΙΑ-ΖΩΝΤΑΣ» η μαγείρισσα του εστιατορίου κ. Ελένη Γαβριήλ και ο σεφ Ιάκωβος Απέργης. Μαζί τους στη σκηνή βρέθηκαν ο Αρχιμάγειρας Νίκος Φωτιάδης ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, και ο σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann.
Μια εκδήλωση της Ομάδας Γαστρονομίας που μας υπενθύμισε ότι τελικά …η κουζίνα είναι “αγάπη”.
Οι κυρίες της Ομάδας Γαστρονομίας Ράνια Κορναράκη – Πετρά, Ελένη Κουνελάκη και Λάλα Στουραΐτη-Σαΐνη, παρουσίασαν τους καλεσμένους και συντόνισαν την εκδήλωση.
Ανάμεσα στο κοινό, η βουλευτής  κ. Νόνη Δούνια και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη. 
Νέλλη Πετροπούλου




 
									








