ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προχωράει το ελικοδρόμιο, τα δυο λιμάνια και ο υποθαλάσσιος

Written by aeginalight
Παραμονές καύσωνα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, χθες Τετάρτη στην αίθουσα του Μεριστού, όπου ανάμεσα σε πολλά ακούσαμε δύο ευχάριστα δια στόματος του προέδρου Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Γ. Σκαλτσιώτη και ένα από τον Δήμαρχο κ. Δ. Μούρτζη.
 
Για την πορεία της κατασκευής του ελικοδρομίου, ο κ. Σκαλτσιώτης  μας ενημέρωσε ότι:
Έχει προχωρήσει η διαδικασία για την αξιολόγηση και την ασφάλεια του ελικοδρομίου, είναι το τελικό στάδιο και προχωράει από την ΔΕΔΔΗΕ η μελέτη για την υπογείωση των καλωδίων. Με διαβεβαίωσαν πως σε δυο μέρες θα έχουμε την οικονομική τους προσφορά.
Εδώ να θυμήσουμε ότι πριν μερικές μέρες σε έκτακτο περιστατικό είδαμε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ να προσγειώνεται στο λιμάνι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του μηχανισμού, δήμου και Κέντρου Υγείας, όπως ανέφερε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεριανός.
Επίσης, μας ανακοίνωσε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη, θα επικυρωθεί το έργο προστασίας λιμένων Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ύψους 7.400.000€.

​Δύο μεγάλα έργα, που όπως είπε ο κ. Σκαλτσιώτης,  πραγματοποιούνται  μετά από συντονισμένες, έγκαιρες ενέργειες και προσπάθειες​ όλων των φορέων.

Για τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης ο Δήμαρχος κ. Μούρτζης ανακοίνωσε ότι, στις 10 του μηνός ανοίγονται οι οικονομικές προσφορές, σας καλώ όλους και το νερό αρχίζει να κυλάει .

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε προσωπικά την Περιφερειάρχη κ. Ρ. Δούρου γι’ αυτό το μεγάλο έργο για το νησί μας.
Βέβαια για να αρχίσει το νερό να κυλάει στην κυριολεξία, από παλαιότερη ενημέρωση της Περιφέρειας γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν 16 μήνες για το έργο από την ημέρα που θα ξεκινήσει, εάν δεν βρεθεί κάποιο εμπόδιο στην διαδρομή.

Πολλά τα θέματα προ ημερησίας που συζητήθηκαν, ανάμεσά τους :  Εϋνάρδειο, Κυβερνείο, γλυπτό του Μόραλη, η παραλιακή που δεν κλείνει, επικίνδυνες λακκούβες, το ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων που δεν τηρείται, επιδοτούμενο πρόγραμμα για την διαχείριση απορριμμάτων, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και αυθαίρετες κατασκευές, χερσαίες ζώνες, τα όρια του οικισμού της Κυψέλης, ​πετρέλευση στο λιμάνι, ​ελεγχόμενη στάθμευση, το αγροτικό ιατρείο Πέρδικας που λειτουργεί αλλά για πόσο, προφεστιβαλικές περιφερειακές εκδηλώσεις κ.α.

​Στην αίθουσα βρέθηκαν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του δήμου στην καθαριότητα, όπου εξέφρασαν και την εναντίωση τους προς την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της κυβέρνησης. Εδώ ο δήμαρχος εφάρμοσε το διπλωματικό του χάρισμα​ και διαμόρφωσε ψήφισμα σχετικό με τις συμβάσεις τους, ψηφίστηκε από το σώμα και οι υπάλληλοι έφυγαν ευχαριστημένοι.

Παρόλο που στην αίθουσα το κλιματιστικό ήταν στο φουλ, άναψαν τα αίματα του κ. Γ. Παπαδόπουλου και η πραότητα του κ. Σκαλτσιώτη δεν κατάφερε να τον ηρεμήσει.
Ο κ. Γ. Τσατίρης μίλησε για κόντρες μεταξύ πολιτών που ως προστάτη καλούν την αστυνομία. Είναι θέμα νοοτροπίας και θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, με ομόνοια να την ξεριζώσουμε. Υπόγειες συμπεριφορές, τα αυτόφωρα που πληθαίνουν​, πάνε την Αίγινα πίσω.  Ως νομικός προτρέπω τους ανθρώπους που με συμβουλεύονται να μην πάνε στο δικαστήριο.
Τόνισε ιδιαίτερα, ο χειρότερος συμβιβασμός είναι η καλύτερη​ δικαστική απόφαση.
 

​Όσο για τα απομεινάρια του Svoura Project στην παιδική χαρά της Αύρας, που είχαμε ζητήσει να απομακρυνθούν μετά τη δράση, η εκπρόσωπος τους, μας ενημέρωσε ότι αποφάσισαν να τα κάνουν δωρεά στον Δήμο Αίγινας. Οι ίδιοι έχουν σκοπό να μας χαρίσουν και άλλες δράσεις στο σημείο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση, όπως προβολές ταινιών και χαρακτηριστά μας είπε, η αισθητική είναι υποκειμενική​.

 

 

Τα προ ημερησίας κράτησαν πάνω από δύο ώρες​, ​με αποτέλεσμα αρκετοί σύμβουλοι να αποχωρήσουν και να μην καταφέρουμε για τρίτη φορά να συστηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης που ήταν στα θέματα και της χθεσινής συνεδρίασης. Εδώ ο δ​ήμαρχος εξέφρασε δικαίως την αγανάκτησή σου και κατήγγειλε τους αποχωρήσαντες συμβούλους. 
​Ο πρόεδρος κ. Ν. Οικονόμου πρότεινε ως λύση τα προ ημερησίας να μπουν στο τέλος των συνεδριάσεων και αυτό να αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

 Τα θέματα ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν μετά τις 10.00 το βράδυ με μόνη αντιπολίτευση τους κ. Φ. Τζίτζη και Αντ. Ντελή.

 

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.