ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αίγινας συνεδρίασε​!

Η σημερινή συνεδρίαση στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνη της μία είδηση

 

Η σημερινή συνεδρίαση στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνη της μία είδηση.

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μετά από πολλούς- πολλούς μήνες, κλήθηκαν το πρωί να αποφασίσουν για την πορεία τριών ζητημάτων· το δεύτερο ζήτημα απεσύρθη, το τρίτο ήταν εντελώς διαδικαστικό, όμως γύρω από το πρώτο θέμα έγινε εκτενής και υγιής συζήτηση, με παρατηρήσεις και σχόλια από όλα τα παριστάμενα μέλη. Υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Νικ. Τζίτζη, ομόφωνα εγκρίθηκε ο νέος “Κανονισμός Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Αίγινας” από τους κ.κ. Βάρτζελη Παν., Κρεούζη Αναστ., Μουτσάτσο Παν., Πούντο Γεωργ..

Δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο κανονισμό, η Τεχνική Υπηρεσία συνέταξε τους νέους υποχρεωτικούς κανόνες, οι οποίοι και προωθήθηκαν στην Ποιότητα Ζωής εγκεκριμένοι από την Επιτροπή Διαβούλευσης. “Ο νέος κανονισμός είναι πιο εκτεταμένος, περιλαμβάνει περισσότερες παραμέτρους, τις υποχρεώσεις των πολιτών έναντι του δήμου, και τις υποχρεώσεις του δήμου έναντι των πολιτών.” Ανάμεσά σε αυτές περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις των ιδιoκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να συρρικνώνουν τα χάρτινα κιβώτια, τα νοσοκομειακά ιδρύματα να διαχειρίζονται με ειδικό τρόπο τα ιδιαίτερα απόβλητά τους, και για τα ογκώδη αντικείμενα, τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές να υπάρχει το ανάλογο κόμιστρο. Σημειώθηκε δε, πως ο δήμος δεν έχει υποχρέωση να μαζεύει χόρτα και κλαδιά από τις άκριες των δρόμων, παρά μόνον εάν ελεγκτικό όργανο εκτός του δήμου κρίνει πως, πρέπει να απομακρυνθούν αυτού του είδους τα σκουπίδια, ώστε να ανοιχθεί το οδικό δίκτυο.

Ο νέος αυτός κανονισμός, ο οποίος θα “περάσει” και από το Δημοτικό Συμβούλιο που δρομολογείται για την ερχόμενη Τετάρτη, αφορά τους τελευταίους μήνες της θητείας Σακκιώτη, όσο και τη νέα δημαρχιακή θητεία, έτσι όπως θα διαμορφωθεί από τις εκλογές του Μάη“Είχα προσωπικά την υποχρέωση να κάνουμε τον νέο κανονισμό” τόνισε ο κος Νικ. Τζίτζης, διαβάζοντας ενδεικτικά το ύψος των προστίμων, το οποίο κυμαίνεται από τα 50 ευρώ έως τα 2.000 ευρώ, και επιβάλλεται εφόσον πιαστεί επ’ αυτοφώρω ο παραβάτης. Άξια κυρώσεων είναι, εν κατακλείδι, και η περισυλλογή από ιδιώτη συσκευών και χρηστικών αντικειμένων από τους κάδους απορριμμάτων, μιας και θεωρείται ως ενέργεια που αντίκειται στα οικονομικά συμφέροντα του δήμου μας.

 

Τόνια Ζαραβέλα

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.