ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

« Ελάτε να γίνουμε ερευνητές στο CERN για μια μέρα »

Written by aeginalight

Η μεγάλη μέρα για τους μαθητές του ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ, αλλά και των μαθητών των λυκειακών τάξεων Αγκιστρίου έφτασε. Αύριο Πέμπτη πραγματοποιείται η ημερίδα « Ελάτε να γίνουμε ερευνητές στο CERN για μια μέρα », στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. 

Όπως επισημαινόταν και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η  επιμορφωτική ημερίδα (με δομή masterclass) απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και θα ακολουθήσει τη δομή των “masterclasses” που διοργανώνονται από το  CERN σε μεγάλα Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο- Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και από το Γενικό Λύκειο Αίγινας.  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δρ Νικόλαος Τράκας, καθηγητής  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και συντονιστές ο υποψήφιος διδάκτορας Δαζέας Ανδρέας κι ο Γιάννη Πούντος.

Η ημερίδα θα διαρκέσει από τις 9.00 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, και περιλαμβάνει εισαγωγικές ομιλίες από τους επιστήμονες της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, οι οποίες  αναφέρονται στις σύγχρονες θεωρίες φυσικής και στη συγκλονιστική έρευνα για την ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs που διεξάγεται στο  CERN.  Στη συνέχεια οι μαθητές θα κληθούν να γίνουν οι ίδιοι ερευνητές  και να ανακαλύψουν μόνοι τους στοιχειώδη σωματίδια σε πραγματικά γεγονότα του CERΝ.. Οι μαθητές σε αυτή την ημερίδα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν αυτό που ονομάστηκε «Πείραμα του αιώνα στο CERN» , καθώς και τις θεωρίες για το σωματίδιο Higgs που βραβεύθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής. Η εκδήλωση είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τα παιδιά που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα να συναντήσουν επιστήμονες και ερευνητές του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της Ελλάδας και να εμπνευστούν από αυτούς και από τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης .


Πρόσκληση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Πέμπτη 9-10-2014

« Ελάτε να γίνουμε ερευνητές στο CERN για μια μέρα »

 Η  επιμορφωτική ημερίδα (με δομή masterclass) απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και έχει ως τίτλο «Ελάτε να γίνουμε ερευνητές στο Cern για μια μέρα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  στις 9 Οκτωβρίου .

Οργάνωση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο- Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών –  Γενικό Λύκειο Αίγινας

Κεντρικός ομιλητής : Δρ Νικόλαος Τράκας, καθηγητής  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διάρκεια:  9:00 – 16:30

Συντονισμός :  Δαζέας Αντρέας –    Πούντος  Ιωάννης

Στην εκδήλωση εκτός από τους μαθητές του ΓΕΛ Αίγινας  θα συμμετέχουν  μαθητές από το ΕΠΑΛ Αίγινας και από τις Λυκειακές τάξεις Αγκιστρίου.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.