Ένα κοινό μοτίβο υποστελέχωσης των τριών σημαντικότερων υπηρεσιών της Αίγινας από την Κεντρική Εξουσία, διαπίστωσε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά και Νήσων, υποναύαρχος ε.α. κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης.
Ο κ. Ντουνιαδάκης βρέθηκε στην Αίγινα εχθές το πρωί, περιοδεύοντας στο κέντρο του νησιού, όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας, υπενθυμίζοντάς τους πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος παραμένει αταλάντευτα στις θέσεις του, υπερασπιζόμενο πάντοτε το λαό και τους λαϊκούς αγώνες, ψηφίζοντας τα νομοθετήματα που προστατεύουν τα δικαιώματα του, αλλά καταψηφίζοντας τα εις βάρος του νομοσχέδια. Συνοδευόμενος από τον επικεφαλής και μέλη της κ.ο. ΚΚΕ Αίγινας, ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, όπου και τέθηκε πρωταρχικά το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, και η αναγκαία μεταστέγαση των Σωμάτων. Λίγο μετά τις 11 το πρωί βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τον παροπλισμό του ακτινολογικού, του οδοντιατρείου και του μικροβιολογικού εργαστηρίου, έπειτα από τη συνταξιοδότησή των γιατρών τους, καθώς και για την ύπαρξη ελάχιστων ιατρών.
Όπως μας είπε ο κ. Ντουνιαδάκης, όσα πληροφορήθηκε στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας του έκαναν αλγεινή εντύπωση. «Επτά χρόνια έχουν να μας δώσουν στολές, τόσο της υπηρεσίας, όσο και για την πυρκαγιά.» είπε ο προϊστάμενος του Σώματος στη χθεσινή τους συνάντηση, εκθέτοντας, παράλληλα, το ισχύον καθεστώς, κατά το οποίο οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης δε μπορούν να επανδρώσουν πυροσβεστικό όχημα μετά τις δέκα η ώρα το βράδυ.
Η περιοδεία κατέληξε στο Δημαρχείο της Αίγινας, με τη συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή με δημοτικούς υπαλλήλους, τον δήμαρχο Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη, (ο οποίος και δήλωσε ότι είναι κι εκείνος «ένας μικρός κομμουνιστής») και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Οικονόμου. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, συνομίλησε με εθελοντές αιμοδότες σε κλίμα αποδοχής, εισπράττοντας οργισμένα παράπονα πολιτών για όλες τις κυβερνήσεις των παρελθόντων ετών.
Τόνια Ζαραβέλα



