Αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε σε ενα υπέροχο σπίτι στο βουνό, φιλοξενούμενοι της Λάλας (Αγγελικής) Στουραϊτη – Σαΐνη.
Η φίλης μας η Λάλα, εξαιρετική μαγείρισσα και μέλος της ομάδας γαστρονομίας του Aegina Fistiki Fest, έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στην Ιταλία, μας κάλεσε για να μας μυήσει και να μας ταξιδέψει σε διαδρομές της Ιταλικής κουζίνας.
Έφτιαξε μία πεντανόστιμη Ναπολιτάνικη συνταγή “Spaghetti ala puttanesca” ή και “μακαρονάδα του δρόμου”, το οποίο θεωρείτε ιερό φαγητό για τους Ιταλούς.
Μία μεσογειακή γεύση με υλικά που βρίσκεις σε κάθε σπίτι. Ένα υπέροχο πιάτο το οποίο συνθέτουν ετερόκλητα υλικά.
- ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
- ΚΑΠΑΡΗ
- ΕΛΙΕΣ
- ΣΚΟΡΔΟ
- ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΥΒΑΚΙΑ (ΚΟΝΚΑΣΕ)
- ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΓΚΡΑΝΑ
- ΜΑΚΡΟΝΙΑ (ΣΠΑΓΕΤΟΝΕ Νο7)
- ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ – ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
Προσθέτουμε το σκόρδο σε ροδέλες για να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο, την κάπαρη, τις ελιές και αφού τα σωτάρουμε προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, προσθέτουμε την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σε μία άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια τόσο όσο να μείνουν αλ ντεντε.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα, (χωρίς να τα σουρώσουμε) και προσθέτουμε μια κουταλιά από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί για 4-5 λεπτά.
Ράνια Κορναράκη Πετρά
Ελένη Κουνελάκη
φωτο: Γιώργος Μουρατίδης




