ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέες ημερομηνίες για τον Π.Τακόπουλο και τον Ν.Καλαμό στο ΙΜΚ

Οι αντικριτικοί, μεταολυμπιακοί «μικρού μήκους» αγώνες, με αδέκαστο «παρατηρητή» τους τον Γιάννη Καρούνη,

 

Τετάρτες: 21, 28 Νοεμβρίου & 12, 19 Δεκεμβρίου 2012,

και ώρα 18:00-20:00

 

Αντικριτικοί Αγώνες

Τετάρτες με τον Πάρι Τακόπουλο

σε μια κατάδυσή του στα αβαθή νερά της κριτικής

 

Οι αντικριτικοί, μεταολυμπιακοί «μικρού μήκους» αγώνες, με αδέκαστο «παρατηρητή» τους τον Γιάννη Καρούνη, αρχίζουν το απόγευμα (06:00 μ.μ. έως 08:00 μ.μ.) την πρώτη Τετάρτη του μηνός Νοεμβρίου του 2012. Κύριο θέμα τους, όχι απαραιτήτως αποκλειστικό, θα έχουν την ύπαρξη, ή την ανυπαρξία κρίσεως και κριτικής στην Ελλάδα. Συμμετέχουν, εκόντες, άκοντες, εκτός από το αποτελούμενο, από νέους αδιακρίτως ηλικίας ακροατήριο, ως προσκεκλημένοι του Πάρι Τακόπουλου, αντιστρόφως ανάλογα προς τις υποχρεώσεις τους και χωρίς σειράν προτεραιότητος, αλφαβητικήν ή αριθμητικήν, : ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Χαρά Μπακονικόλα, η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρένη Πιττακή, η Ελπίδα Σκούφαλου, η Έλλη Σολομωνίδου, ο Δημήτρης Τσατσούλης, ο Νίκος Καλαμό, ο Ανδρέας Στάϊκος, ο Μήτσος Κασόλας, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο Κωνσταντίνος Μπούρας, ο Κώστας Σοφιανός, ο Γιώργος Γκίκας και ίσως κι άλλοι φίλοι. Έκτακτη παρουσία, κατά τους κανόνες των πιθανοτήτων, του Κώστα Γεωργουσόπουλου.

 

Οι κριτικοί αυτοί αντικριτικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν στο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης  Κακογιάννης υπό την διεύθυνση του Πάρι Τακόπουλου, συμπίπτουν όχι εντελώς τυχαία με την έκδοση του τετάρτου τόμου των «Αντικριτικών» του από τις εκδόσεις «Καλλιγράφος».  Ο τέταρτος τόμος αυτός, των «Αντικριτικών» θα καλύπτει κριτικά την θεατρική περίοδο από το 2005 έως το 2012, ένα έτος ανοιγοκλείνον πενήντα πέντε χρόνια κριτικής, και αντικριτικής, εντατικής αυτοθεραπείας του συγγραφέα.

Σημειωτέον ότι το έτος 2012 θα ηδύνατο να χαρακτηρισθεί, κατά αποκαλυπτικήν εξομολόγηση του ιδίου, και σαν ιδικόν του έτος, διότι μετά από την ήδη προ διετίας,

κυκλοφορήσασα  από τις εκδόσεις «Ποταμός», συλλογή του «Τα Ποιητικά 2012-1950» και την προηγηθείσα έκδοση  του 2003, σε δύο τόμους από τα Ελληνικά Γράμματα των «Θεατρικών» του, καθώς και την πρόσφατη επανέκδοση σε ένα τόμο των δύο τόμων της Κενής Διαθήκης από τον «Καλλιγράφο», θα κυκλοφορήσει και ένα ειδικό αφιέρωμα για την Κενή Διαθήκη του Πάρι Τακόπουλου, συνοδευόμενο από επεξηγηματικό αυτοβιογραφικό και των δυό τους, φέρον τον περιζήτητο τίτλο : «Η Κενή Διαθήκη δι’ Αναρχαρίους». Επίσης θα έχουν εκδοθεί πρό του τέλους του 2012 και όλα – όχι απαραιτήτως «άπαντα» – τα πεζά του, τα πρωτοεκδοθέντα από τον Ίκαρο δύο μυθιστορήματά του, το «Κλεινόν Άστυ» (ελληνικά και αγγλικά) και οι «Αποστάται» (μόνο ελληνικά, γιατί στα αγγλικά έχει ήδη εκδοθεί από τις εκδόσεις Shoestring Press Publications), και οι δύο τόμοι των διηγημάτων του, ή σωστότερα των “short stories” του (ένα είδος άγνωστο στα ελληνικά και ως εκ τούτου αμετάφραστο) : οι «Βίοι Ακατάλληλοι» και το «Τις ο Λαλών». Και προτελευταίο και όχι περισσότερο το «Τίς Πτύει», ένα αντεπιστέλλον βιβλίο περιέχον «Δέκα Ημικεκλεισμένας Επιστολάς» προς Κώσταν Καραμανλήν τον πρωθυπουργόν και Υπουργόν Πολιτισμού το 2005-2006. Τα υπόλοιπα είναι χωρίς σιωπή, ο τέταρτος απόκρυφος τόμος της Κενής Διαθήκης ο μέλλων να εκδοθεί, όχι λίαν προσεχώς.

 

Είσοδος ελευθέρα διά πάντα ελεύθερο «συσκεπτόμενο» έλληνα και ξένο. Για την κάθε ομιλία του συγγραφέα, ή μάλλον συνομιλία με το τιμώμενο πρόσωπο, θα υπάρχει ειδικό βοηθητικό δελτίο με «ακανθολογία» από διαφορετικά κριτικά κείμενα του Πάρι Τακόπουλου, αναλογούντα και δυσαναλογούντα εις την ενότητα του θέματος εκάστης Τετάρτης.  

 

Αντικριτικοί Αγώνες

Τετάρτες με τον Πάρι Τακόπουλο

σε μια κατάδυσή του στα αβαθή νερά της κριτικής

Τετάρτες: 21,28 Νοεμβρίου & 12, 19 Δεκεμβρίου, 18:00 -20:00

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Είσοδος Ελεύθερη

 

******

 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου & Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30

«Ο προτελευταίος των Μόνικιν»

μονόλογος χωρίς αρχή και χωρίς τέλος

του Πάρι Τακόπουλου

σκηνοθεσία-ερμηνεία  Νίκος Καλαμό

Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας

(με την ευκαιρία των συναντήσεων που θα γίνουν τις Τετάρτες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στο ΙΜΚ – “Τετάρτες με τον Πάρι Τακόπουλο”)

 

“Ο Μόνικιν είναι εις νέος 4.000 περίπου ετών, ενδεδυμένος με γαλανόλευκες πυτζάμες, ή μετά μέλανος ως ζωμού, σμόκιν, με πρόσωπον, φέρων εισέτι, ίχνη πανελλήνιας παλιγγενεσίας”.

Πρόκειται για τον κωμικοτραγικό μονόλογο ενός αυτοκτονικού χαρακτήρα, με τον εαυτό του και με άλλα πρόσωπα, με μπεκετικές και ιονεσκικές αναφορές, ο οποίος αναφέρεται – διακωμωδεί  την ελληνική πολιτική, κοινωνική και πνευματική πραγματικότητα.  Ο Νίκος Καλαμό τον έχει παρουσιάσει στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου, στο διεθνές Φεστιβάλ του Λονδίνου και στην Αίγινα και την Αθήνα, με εξαιρετικές κριτικές.

 

 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου & Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30

 «Ο προτελευταίος των Μόνικιν» του Πάρι Τακόπουλου

με τον Νίκο Καλαμό

Αίθουσα: Βlack Βox 

Διάρκεια: 55΄

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ ενιαίο

 

******

************************

 

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

 

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

 

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή.

 

ΥποστηρικτέςΙδρύματοςΜ. Κακογιάννης

PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins

Dogkas Wines

Konstantinos

Playground Productions

 

Χορηγοί  ΕπικοινωνίαςΙδρύματοςΜ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι

Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3

e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       

culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

camerastyloonline.wordpress.com

 

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια

6972 710 991, email: xpetrouyia@ath.forthnet.gr

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.