ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΣΠΟΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΙΤΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΛΛΟ.

Κυριακή μεσημέρι με ένα λαμπερό ήλιο που ζέσταινε το σώμα και τις καρδιές του κόσμου στον Πύργο του Μάρκελλου στην Αίγινα, έγινε και η φετινή σπορά των παραδοσιακών ποικιλιών

Κυριακή μεσημέρι με ένα λαμπερό ήλιο που ζέσταινε το σώμα και τις καρδιές του κόσμου στον Πύργο του Μάρκελλου στην Αίγινα, έγινε και η φετινή σπορά των παραδοσιακών ποικιλιών. Χώμα, γλαστράκια, σπόροι, μαρκαδόροι, ποτιστήρια και το καφάσι έτοιμο για να φιλοξενηθεί σε κάποιο σπίτι, μέχρι το φυτό να μεγαλώσει και τον Απρίλη να ξανακάνει τη βόλτα του στον ίδιο χώρο για να το πάρει κάποιος άλλος να το φροντίσει και να γευθεί τους καρπούς του.

Αλλά το σπορείο της τοπικής ομάδας του Πελίτι δεν γίνεται γι αυτό μόνο. Ο κύριος στόχος είναι να αντισταθούμε στην Μοσάντο και στην κάθε εταιρεία που θέλει να επέμβει στην ύπαρξη και διαχείρηση των σπόρων για κέρδος και έλεγχο και να κρατήσουμε τους σπόρους γνήσιους και ελεύθερους να αναπαράγονται ξανά και ξανά. Ας μάθουμε λοιπόν να κρατάμε σπόρους για να έχουμε να ξαναφυτέψουμε την επόμενη χρονιά και να μην είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε κάθε χρόνο σπόρους που δεν γεννάνε γιατί είναι “πειραγμένοι” από τις εταιρείες τροφίμων.

 Ε. Κ.

φωτογραφίες Ν. Παπαϊωάννου

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.