Τέτοια κινητικότητα η Αίγινα έχει να δει από την εποχή της …Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, που όλο το νησί ήταν στο πόδι και το σώμα των Αιγινητών Σαλαμινομάχων αρματωνόταν για την Ιστορική Ναυμαχία.
Όλο το νησί στο πόδι λοιπόν, αλλά τούτη τη φορά στο ένα πόδι, σαν τους …πελεκάνους του ΕΚΠΑΖ.
Ο βουλευτής Μελάς κάνει ερώτηση στη βουλή για την κλινική της εκκλησίας (κατ΄ ευφημισμόν «Νοσοκομείο» Αίγινας Ο Άγιος Διονύσιος ), για να πλουτίζει το …βιογραφικό του.
Ο δήμαρχος Αίγινας, κόντρα στο Μελά, ανακοινώνει ελικοδρόμιο και την επιδίωξη του να λειτουργήσει μια ιδιωτική εταιρεία αεροδιακομιδης ασθενών στο νησί μας (Νέα Εποχή)
Άμα έχεις λεφτά κ. δήμαρχε δεν χρειάζεται δημόσιο ελικοδρόμιο. Το ελικόπτερο έρχεται σπίτι σου και σε παίρνει. Το ελικοδρόμιο το θέλουμε πρωτίστως για τα ελικόπτερα του 166, για όσους δεν έχουν λεφτά να πληρώνουν ιδιωτικά.
Ως γνωστόν όποιος δεν έχει λεφτά τον παίρνει και τον σηκώνει και ελικόπτερο δεν είναι..
Τότε τι είναι ; Είναι ο Διάολος, αυτός τον παίρνει και τον σηκώνει. Για αυτό, η μόνη κόντρα στο διάολο, είναι τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ.
Ο Μαρίνος με τον γιατρό Δούκα κάνουν σεμινάριο σε 150 περίπου Αιγινήτες, για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Ο δήμαρχος κόντρα στον Μαρίνο βγάζει οδηγίες για την ….αρτηριακή πίεση τα τριγλυκεριδια κλπ. με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας.
Αν έχεις το Θεό σου !! Απίστευτο ;
Την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, δεν βρήκε κουβέντα για τα προβλήματα της δημοσίας υγείας, παρά μόνο οδηγίες προς ….ναυτιλλομενους, γιατί άμα σου τύχει εκτάκτως περιστατικό, πας καλιά σου. Μπαρκάρεις με τη μια.
Λέμε καμιά φορά, ρε παιδί μου τελείως Λυκουρέντζος είσαι; Όμως ο Λυκουρέντζος, που μπορεί να είναι τελείως…, είπε για τα μάτια του κόσμου δυο κουβέντες για δημόσια υγεία.
Η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό αλλά και πολιτιστική αξία και θεμελιώνεται, μεταξύ άλλων και στην ενημέρωση και υπευθυνότητα του κοινωνικού συνόλου κλπ κλπ (Λυκουρέντζος).
Ο δικός μας κουβέντα για δημόσια υγεία (Για να μη ξεχνιόμαστε, η δημόσια δωρεάν υγεία είναι ΠΡΟ-ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ με την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, για περίθαλψη όταν την χρειαστείς).
Του τα είπε ιδιαιτέρως, λέει το δελτίο τύπου του δήμου, σε συνάντηση υπουργού-δημάρχου και φίλου μεσολαβητή.
Χρειάζεται μεσολάβηση του ….ΟΗΕ ή κάποιου φίλου για να δει ένας δήμαρχος τον υπουργό;
Και γιατί πάει με τη μεσολάβηση φίλου του Υπουργού και όχι με τον Δ/ντη του Κέντρου Υγείας, τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου και οποίον άλλο αρμόδιο για παράδειγμα ή με μια καραβιά Αιγινήτες;
Αυτή ήταν επίσημη συνάντηση ‘η μια κοινωνική επαφή, ως έτυχε ;
Το αντίστοιχο δελτίο τύπου του υπουργείου τι λέει;
Δεν λέει, γιατί δεν εκδόθηκε ποτέ τέτοιο δελτίο.
Όποιον μεγαλοσχήμονα συναντά ο δήμαρχος, βγάζει δελτίο τύπου, για να παραμυθιαζόμαστε;
Θεέ μου αν είναι να πάθω κάτι, να το πάθω εδώ στο νησί μου και όχι σε ξένο τόπο. Τέτοια φροντίδα και προσοχή που αλλού θα βρω !
Ευτυχώς που έχουμε εκπαιδευμένους πια στα έκτακτα περιστατικά και οδηγίες του δημάρχου για την …πίεση.
Κρατηθείτε λοιπόν μέχρι να αρχίσει η βάρδια του οδηγού του ασθενοφόρου.
Απινιδώστε τον, σανιδώστε τον, σιδερώστε τον, τέλος πάντων κάντε οτιδήποτε που να καταλήγει σε –ετον, να μείνει ζωντανός ο ασθενής, μέχρι να κινηθεί το ασθενοφόρο, για να μπει σε αγωγή υγείας, στο μόνο κέντρο που μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη βοήθεια και που είναι το Κέντρο Υγείας (παρά τα κουσούρια εγκατάλειψης του ).
Σε περίπτωση επιπλοκών, τηλέφωνα άμεσης ανάγκης
Δήμος Αίγινας –Γραφείο Δημάρχου –
Υπηρεσία ….αρτηριοσκλήρωσης τηλ 22973-20000
Για άμεση επέμβαση, κινητό Δημάρχου 69xx-xxxxxx*
* Σε επίπτωση επικοινωνίας με τον ανωτέρω αριθμό, πιθανή παρενέργεια είναι, να σας ανεβεί κι άλλο η πίεση. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας..
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί έπεσαν με τα μούτρα στην αυτο-οργάνωση.
Ο Δήμος Αίγινας σε μία προσπάθεια αυτο-οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας (από δελτίο τύπου του δήμου), καλεί ….υπερπέραν και έπεται συνέχεια αυτό-οργάνωσης από άλλους.
Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις και όταν σου λέω μανταρίνι να κρύβεσαι.
Σοβαρότης ΜΗΔΕΝ κι ας το είπε ο Μάρκος Σεφερλής
Μαύρες Σκνίπες

