ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια μέρα στο Ειρηνοδικείο της Αίγινας

Μια στάση να δώσω τα παπούτσια μου για επισκευή και το μάτι καρφώθηκε στο πινάκιο της αίθουσας συνεδριάσεων του ειρηνοδικείου. Δυο υποθέσεις μας κίνησαν το ενδιαφέρον ΚΤΕΛ κατά του κυρίου ….. και Δήμος κατά της κυρίας …..

Μια στάση να δώσω τα παπούτσια μου για επισκευή και το μάτι καρφώθηκε στο πινάκιο της αίθουσας συνεδριάσεων του ειρηνοδικείου. Δυο υποθέσεις μας κίνησαν το ενδιαφέρον ΚΤΕΛ κατά του κυρίου ….. και Δήμος κατά της κυρίας …..

Τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι και τους σέρνουν στα δικαστήρια αναρωτήθηκα και παραδίδοντας τα παπούτσια για επισκευή, άρχισα  τις ερωτήσεις. Και ο κύριος και η κυρία είχαν κερδίσει τις δίκες κατά του ΚΤΕΛ και του Δήμου και σήμερα εκδικάζονταν οι αιτήσεις ανακοπής εκτέλεσης των αποφάσεων, αιτήσεις  που είχαν καταθέσει ΚΤΕΛ και Δήμος.

 

Και οι δυο όμως, ΚΤΕΛ και Δήμος,  βρήκαν τον ….μάστορη τους από την πρόεδρο.  

 ΔΗΜΟΣ κατά της …..

 Ο Δήμος ως κακοπληρωτής ενοικίου στο οίκημα των τεχνικών του υπηρεσιών, έχει καταδικαστεί ήδη σε έξωση και πληρωμή των ενοικίων που χρεωστάει για πάνω από 6 μήνες  

Ο δήμος έκανε ανακοπή που εκδικάστηκε σήμερα και δια της δικηγόρου, υποσχέθηκε να εξοφλήσει την οφειλή. Έτσι  η πρόεδρος έδωσε αναβολή μέχρι τις 24 Μαΐου να τα βρουν.

Αμέσως  μετά έγινε συνάντηση της ιδιοκτήτριας  του ακινήτου, με την δικηγόρο   και τον οικονομικό υπεύθυνο του δήμου, σε υλοποίηση της υπόσχεσης που δόθηκε προηγούμενα στην αίθουσα.

Μιλήσαμε με την  ιδιοκτήτρια  του ακινήτου μετά την συνάντηση  και μας είπε  πως ο  δήμος εξακολουθεί να δυστροπεί στις υποχρεώσεις του και όλα φαίνεται πως θα λυθούν στο δικαστήριο στις 24 Μάη, με πιθανότερο σενάριο την έξωση των τεχνικών υπηρεσιών από το κτίριο που στεγάζονται .

 Την ίδια ώρα στα ταμεία του δήμου, πολίτες εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους στον δήμο.

 Το αντίθετο δεν συμβαίνει ποτέ.

 Ο  δήμος δεν  αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και είναι πια σε τέτοιο βαθμό η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του, που τείνει να εξελιχτεί σε επιδημία.

 Υπεύθυνοι πολίτες – Ανεύθυνη Δημοτική Αρχή.

 

 ΚΤΕΛ κατά του …..

 Για διάστημα  πάνω από 6 μήνες χρεωστάει μηνιάτικα στους 7 εργαζόμενους. Δεν έχουν λεφτά λέει να πληρώσουν, γιατί τους χρεωστάει το κράτος. Η πρόεδρος είπε πως κατά προτεραιότητα πρέπει να πληρώνονται  οι εργαζόμενοι και ακολούθως οι λοιπές υποχρεώσεις της εταιρείας. Το ΚΤΕΛ ζήτησε και πήρε αναβολή.

 Μιλήσαμε με ένα εργαζόμενο του ΚΤΕΛ που μας είπε τα παραπάνω και σε παρέμβαση του ο κ. Χατζινας μας δήλωσε πως ποτέ δεν έχουν χάσει λεφτά οι εργαζόμενοι του και θα πληρωθούν σύντομα.

 Σε ερώτηση μας αφού δεν βγαίνει γιατί δεν τα παρατάει, είπε πως φοβάται πως θα χάσει όσα του χρεωστάει το κράτος.

 Απάντησε δε καταφατικά  σε ερώτηση της προέδρου, εκτός διαδικασίας, εάν αληθεύει η πληροφορία πως η Αγ. Μαρίνα έμεινε χωρίς λεωφορεία όλο αυτό το διάστημα του Πάσχα, ισχυριζόμενος πως δεν είχε λεφτά για πετρέλαιο.

 Στη συνέχεια συναντήσαμε το πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος του Μεσαγρου και μας επιβεβαίωσε πως από τα 42 προβλεπόμενα δρομολόγια τις μέρες του Πάσχα, εκτελεστήκαν μόνο τα 8 δρομολόγια.

 Κατήγγειλε δε τη κατάσταση στην Αστυνομία, στον ΕΟΤ , στην Περιφέρεια και στον Δήμο, από τον οποίο δεν περιμένει ανταπόκριση, όπως είπε, την ώρα που διάβαινε τη πόρτα  του γραφείου του δημάρχου.

 Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα μας ο κ. Σακιωτης έχει δηλώσει :  

«Έχουμε τη βούληση και το ενδιαφέρον για να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα που δυσφημίζει το Νησί μας, που απειλεί την ανταγωνιστικότητα του ως τελικού Τουριστικού προορισμού.  Ωστόσο, δεν έχουμε την δυνατότητα σήμερα καθόσον το θέμα ΚΤΕΛ το διαχειρίζεται αποκλειστικά η Περιφέρεια.  Περιμένουμε να ανοίξει η πόρτα για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.   Έχουμε σαν εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινωνίας, όλες τις προδιαγραφές για να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με την συμμετοχή των εργαζόμενων του ΚΤΕΛ.»

Η πόρτα θα ανοίξει  το ….2015 και τότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους !

Τώρα έχουν Ρεπό.

 Αλλά και στο ρεπό τους, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια.

Μέχρι  να έρθει αυτή η ευλογημένη στιγμή το …2015 που θα δούμε λεωφορεία στους δρόμους, θα φτιάξει ……ελικοδρόμιο να βολευτούμε όπως – όπως μέχρι τότε……   και μετά ποιος τη χάρη μας, ποιος μας πιάνει

 

 Από το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Σακιωτη του 2010

 «ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΞΗΡΑΣ

Καθιερώνουμε ΑΜΕΣΩΣ δρομολόγια στα χωριά ΠΟΡΤΕΣ, Ανιτσαίου,

Παχειά Ράχη κλπ. με συχνότητα εξυπηρετική για τους κατοίκους και

επίσης άμεσα δρομολογούμε σύνδεση περιοχών με απ’ ευθείας

λεωφορειακή γραμμή Σουβάλα – Αγ. Νεκτάριος – Αγ. Μαρίνα – Βαγία,

Σουβάλα – Αγ. Μαρίνα.»

 Καθιερώνουμε ΑΜΕΣΩΣ….

 

Καλά ντε, μη σκοτώνεστε κιόλας…

Λίγο ρέγουλο, μη πάθετε και τίποτα.

 Μαύρες Σκνίπες

 Υ.Γ.

Όταν τα τάζατε όλα αυτά, στον προεκλογικό σας λόγο, στη παλιά προβλήτα, είχατε τα δάχτυλα σταυρωμένα πίσω από την πλάτη; Γιατί θυμάμαι πως παιδιά έτσι κάναμε όποτε υποσχόμασταν κάτι με λόγια του αέρα.

About the author

aeginalight