ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Πολίτης, ο θρύλος του μπάσκετ δίπλα στον Σαρωνικό

Το γήπεδο του μπάσκετ ήταν λιγάκι βρεγμένο από το χθεσινό ξαφνικό μπουρίνι, γλιστρούσες σε κάποια σημεία. Σε μια περίεργη, για τους άσχετους από όρους καλαθοσφαίρισης,

Το γήπεδο του μπάσκετ ήταν λιγάκι βρεγμένο από το χθεσινό ξαφνικό μπουρίνι, γλιστρούσες σε κάποια σημεία. Σε μια περίεργη, για τους άσχετους από όρους καλαθοσφαίρισης, γλώσσα ο προπονητής του Σαρωνικού έδινε τις απαραίτητες διευκρινήσεις για τις ασκήσεις, έπιανε κάθε παίκτη χωριστά να συζητήσουν για την τελειοποίηση της μπασκετικής του τεχνικής. Καθισμένα στα πρόχειρα, ξύλινα καθίσματα για το κοινό, βρίσκονταν ντυμένα έτοιμα για τη δική τους προπόνηση τα μέλη του παιδικού τμήματος -γύρω στα οκτώ τα μικρότερα να πετυχαίνουν καλάθια με τόση ευκολία-. Όσο διαρκούσε η αναμονή ζήτησαν μια μπάλα και άρχισαν το παιχνίδι δίπλα στο χώμα· τέτοια χαρά και ανυπομωνεσία.

          Ο Κώστας Πολίτης ίνδαλμα, ιστορία στο μπάσκετ, μια χώρια αθλητική φιλοσοφία θα έκανε όπου να’ ναι την είσοδό του. Για τους λιλιπούτειους του παιδικού, ήταν ο άγνωστος θρύλος, ο προπονητής εκείνος που κάτι είχαν ακούσει από το δικό τους προπονητή, αλλά δε μπορούν να καταλάβουν ακόμη το μέγεθος του σεβασμού που όλοι γύρω απέδιδαν. Οι μεγάλοι, όμως, του Σαρωνικού ήξεραν πολύ καλά πόσο σημαντικός για την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είναι. «Ο άνθρωπος που ανέβασε την εθνική ομάδα στο πρώτο, στο χρυσό βάθρο της Ευρώπης το ’87, με τη νίκη εκείνη που έθεσε άλλα θεμέλια για το μέλλον του αθλήματος.» Με σκοπό να μιλήσει στους μικρούς και τους μεγάλους της ομάδας της Αίγινας, ήρθε στις προπονήσεις τους και παρακολούθησε ιδίοις όμμασι τα ταλέντα, αλλά και τις δυσκολίες.

 

          Την ίδια ώρα ο προπονητής του παιδικού τμήματος κος Φίλιππος Τζίτζης σύστηνε τα καμάρια του στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κο Βασιλακόπουλο, με περίσσεια περηφάνια, εξαίροντας σε κάθε έναν τις επιτυχίες τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά του. Ο δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης, τίμησε τον κο Βασιλακόπουλο για την όλη προσφορά του στους αγώνες που γίνονται προκειμένου η ομάδα να συνεχίζει τις αθλητικές της μάχες και τις διαδικασίες για το πολυπόθητο κλειστό γήπεδο. Με τον κο Τζίτζη να σημειώνει πως «Χωρίς τον Γκάλη δε θα παίζαμε μπάσκετ, χωρίς όμως τον κο Βασιλακόπουλο δε θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι εμείς υπηρέτες τους μπάσκετ.» Αμέσως μετά, ο Κώστας Πολίτης, «ο χρυσός coach» τιμήθηκε κι εκείνος από τον πρόεδρο του Δ.Α.Ο.Α. μιας και όπως τόνισε στους μικρούς αθλητές «πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι για το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ».

 

          Συμβουλή όλων να μην εγκαταλείψουν τα μαθήματά τους, αλλά παράλληλα να προπονούνται κάτω από τις όποιες συνθήκες. Ευχή όλων, «και του χρόνου στο κλειστό». Αμήν!

 

Τόνια Ζαραβέλα

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.