ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2ο Γυμνάσιο Αίγινας: Η επανάσταση των μυρμηγκιών και το Πολυτεχνείο

H «Επανάσταση των μυρμηγκιών» είναι η επανάσταση των μικρών και καταφρονεμένων που η εξουσία ποτέ δεν υποψιάστηκε ότι η δύναμή τους μπορεί να είναι ισχυρότερη από τη δική της. Η επανάσταση των μυρμηγκιών είναι ο ξεσηκωμός ενός λαού που δε βολεύτηκε στην καταπίεση, στο φασισμό και στο πνευματικό σκοτάδι. Είναι η λυτρωτική έξοδος των ανθρώπων που με μπροστάρηδες τους φοιτητές άνοιξαν και έδειξαν το δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλοι.

 

 

H «Επανάσταση των μυρμηγκιών» είναι η επανάσταση των μικρών και καταφρονεμένων που η εξουσία ποτέ δεν υποψιάστηκε ότι η δύναμή τους μπορεί να είναι ισχυρότερη από τη δική της. Η επανάσταση των μυρμηγκιών είναι  ο ξεσηκωμός ενός λαού που δε βολεύτηκε στην καταπίεση, στο φασισμό και στο πνευματικό σκοτάδι. Είναι η λυτρωτική έξοδος των ανθρώπων που με μπροστάρηδες  τους φοιτητές άνοιξαν και έδειξαν  το δρόμο  για να ακολουθήσουν κι άλλοι.

 «Η επανάσταση  των μυρμηγκιών» ήταν ο τίτλος του θεατρικού δρώμενου που πλαισίωσε  την εκδήλωση για την απόδοση τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Μια σύνθεση κειμένων που μέσα  από τη θεατρική συνθήκη παρουσιάζει ανάγλυφα αλλά και με  σαφείς αναφορές στο σήμερα, πόσο επικίνδυνο είναι για το άτομο και την κοινωνία η ατολμία, η αδράνεια, η στασιμότητα, η ευθυνοφοβία.. Παράλληλα  η εκδήλωση περιελάμβανε επίκαιρα ποιήματα και κείμενα που απέδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης του  σχολείου. Η παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση  της μουσικού κ. Λιαρμακοπούλου Ουρανίας ερμήνευσε  τραγούδια  των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Λοΐζου.

 

 

 

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.